Skip to main content
Torek, 5. december 2023
19.11.2019
11:10
V spomin na žrtve prometnih nesreč
Foto: Občina Krško
Svetovnemu dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki je letos potekal pod sloganom Življenje ni rezervni del, so se v nedeljo pridružili tudi v Krškem.

Življenje ni rezervni del

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

KRŠKO V organizaciji Občine Krško in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so se na Trgu Matije Gubca žrtev prometnih nesreč spomnili s prižigom sveč. Za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je Svetovna zdravstvena organizacija na podlagi Resolucije ZN leta 2007 imenovala tretjo nedeljo v novembru. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Lani 182 prometni nesreč, dve osebi sta umrli

V lanskem letu je bilo na cestah občine Krško 182 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli. V letih 2016 in 2017 je bilo nesreč nekoliko manj, a v vsakem letu tudi po tri smrtne žrtve.

Za večjo varnost v cestnem prometu

Tako župan občine Krško mag. Miran Stanko kot predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Krško Vlado Bezjak sta opozorila na pomen ozaveščanja vseh udeležencev v prometu o varnosti, še posebej pa najmlajših. Župan se je zahvalil vsem organizacijam, tako Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijski postaji Krško kot Zvezi šoferjev in avtomehanikov, ki vsak na svoj način prispevajo k varnosti v cestnem prometu.

Ob zaključku krajše slovesnosti so ob obeležju, na katerem je Marko Kranjc brezplačno obnovil napis, prižgali sveče. S pesmijo in glasbo so dogodek popestrile učenke OŠ Jurija Dalmatina Krško.

(Občina Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam