Skip to main content
V Posavju 21.3° C Ponedeljek, 27. september 2021
16.11.2019
20:48
Fitnes na prostem, Brestanica
Grafika: ePosavje
V Brestanici bo med olimpijskim bazenom, igriščem za odbojko na mivki in Osnovno šolo Adama Bohoriča zrastel fitnes na prostem. Načrtujejo najmanj 7 naprav, javno naročilo je že zunaj.

V Brestanici kmalu fitnes na prostem

Načrtujejo sedem naprav

Na območju Športno rekreakcijskega centra Brestanica namreč poleg odbojkarskega igrišča neizkoriščen prostor v lasti Krajevne skupnosti (KS) Brestanica, na katerem želijo v sodelovanju z Očbino Krško postaviti zunanji fitnes. Po predlogu postavitve zunanjih fitnes naprav na do 100 kvadratnih metrov načrtujejo postavitev sedmih telovadnih elementov, bi bili primerni za vse starostne generacije.

Fitnes na prostem bodo lahko uporabljali tudi šolarji

"Z umestitvijo zunanjih fitnes naprav, bo zaokrožena celota športno rekreacijskega centra, pridobljena bo nova aktivnost, katero bo v sklopu športne vzgoje lahko koristila tudi osnovna šola, ki je v neposredni bližini," dodajajo na Občini Krško.

Za telo in dušo

Po seznamu naprav so načrtovali postavitev naprave za povečanje gibljivost bokov in ledvene hrbtenice ter izboljšanje ravnotežja in krepitev moči trebušnih mišic, napravo za povečanje čvrstosti trebušnih mišic, napravo za krepitev hrbtnih mišic, četrta naprava bo primerna za krepitev moči mišic rok, ramen, prsi in hrbta, peta bo namenjena krepitvi in oblikovanju vseh trebušnih mišic, ti. Air walker bo omogočil kardiovaskularno vadbo, multifunkcijska naprava pa bo namenjena za krepitev več mišičnih skupin hkrati.

Javno naročilo je objavljeno

Javno naročilo so na Občini Krško objavili v začetku novembra, rok izvedbe bo 30 dni od podpisa pogodbe.

(bš)

brestanica
krško

Pridružite se nam