Skip to main content
Torek, 5. december 2023
19.05.2020
20:16
Zdravstveni dom Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja epidemije COVID-19 sledijo tudi v Zdravstvenem domu Sevnica, kjer nadaljujejo z delom dodatnih ordinacij. Kaj pravi direktorica Zdravstvenega doma Sevnica?

Razširjene dejavnosti v Zdravstvenem domu Sevnica

SEVNICA "V tem tednu pričenja z delom Medicina dela, prometa in športa. V polnem obsegu pričenja dela pediatrična ambulanta, dispanzer za ženske bo razširil svojo dejavnost, tudi fizioterapija," je ob tem povedala Vladimira Tomšič, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica. Novost je tudi ta, da bo z delom v Krmelju, trikrat tedensko, pričel izbrani družinski zdravnik dr. Alojz Stopar.

Tudi v Zdravstveni postaji Krmelj veljajo enaka pravila

Direkorica ob tem izpostavlja, da tudi v Zdravstveni postaji Krmelj veljajo enaka pravila - klic po telefonu, pisanje po elektronski pošti in izpolnjen epidemiološki obrazec pred obiskom zdravnika.

 

Kako je z delovanjem zobozdravstvenih ambulant?

In kako je z delovanjem zobozdravstvenih ambulant? Te po besedah direktorice še ne bodo začele z obratovanjem. "Še vedno lahko kličete na našo znano številko, kjer vas bo sprejela triažna zobozdravstvena medicinska sestra in vas usmerila do vašega izbranega zobozdravnika. Kadar je nujno, vas bomo napotili v nujno COVID ambulanto Zdravstvenega doma Novo mesto," ob tem pove Tomšičeva.

Za nenaročene paciente ni vstopa

Sogovornica izpostavlja, da veljajo nova pravila. Tako nenaročeni pacienti ne morejo vstopiti v samo stavbo Zdravstvenega doma Sevnica in Zdravstvene postaje Krmelj.

Za vsa življenjsko ogrožujoča stanja pokličite 112

"Edino izjemo predstavlja življenjska ogroženost pacienta, ki ga oskrbi naša enota nujne medicinske pomoči. Prosimo vas, da o vseh življenjsko ogrožujočih stanjih na terenu pokličete številko 112. Za vsa druga stanja je potrebno svoj prihod v Zdravstveni dom - tudi če želite na enoto nujne medicinske pomoči - najaviti po telefonu ali po elektronski pošti," še dodaja direktorica Vladimira Tomšič.

(bš)

zdravstveni dom sevnica
sevnica
video
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja