Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
15.10.2020
11:50
Koronainfo, 30. marec 2020
Foto: ePosavje.com
Po okrožnici, ki so jo v sredo zvečer poslali iz Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, bo v tednu pred počitnicami pouk v osnovnih in srednjih šolah potekal spremenjeno.

Kako bo po šolah potekal pouk do 23. oktobra?

Šestošolci in starejši v naslednjem tednu doma

KRŠKO V tednu pred jesenskimi počitnicami bo pouk po slovenskih šolah potekal prilagojeno. Učenci od 1. do 5. razreda osnovnih šol bodo izobraževanje nadaljevali v šoli, učenci od vključno 6. do 9. razreda pa se bodo izobraževali na daljavo.

V glasbenih šolah pouk na daljavo

V glasbenih šolah bo pouk potekal na daljavo, v zavodih za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami in v osnovnih šolah s prilagojenim programom se bodo vsi programi izvajali v šoli, oziroma v zavodu. V domovih za učence s posebimi potrebami pa se bo vzgojni program izvajal v domu.

Izposoja opreme

Ob tem predlagajo, da se učitelji o enotnem pristopu in pripravi učencev, ki bodo vključeni v izobraževanje na daljavo, dogovorite v okviru strokovnih organov šole. "Šole naj z izposojo opreme, ki je ne bodo nujno potrebovale, učencem, ki nimajo opreme, omogočijo vključitev v pouk na daljavo," dodajajo v sporočilu.

(eP)

šole v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja