Skip to main content
V Posavju 0.3° C Torek, 18. januar 2022
03.07.2020
09:12
Začeli s preureditvijo zgornjega dela podmornice na Vidmu
Foto: ePosavje.com
V teh dneh so na Vidmu v Krškem začeli s pripravljalnimi deli za preureditev zgornjega nadstropja, pri domačinih popularne, "podmornice". Po pogodbi naj bi bila dela končana do 30. avgusta letos.

Dnevni center na Vidmu v zgornjih prostorih "podmornice"

Nove oblike varstva starejših

KRŠKO Dom starejših občanov in Občina Krško sta pred petimi leti pristopila k iskanju novih rešitev oz. k novim oblikam varstva starejših. Rešitev so našli v obliki sklada za regionalni razvoj, v projektu Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru katerega se je začela aktivnost za vzpostavitev dnevnega centra za starejše občane z demenco v Krškem

V centru bi lahko dnevno poskrbeli za od 14 do 17 občanov

Kot nam je oktobra lani, ob razvijanju ideje, povedala Ani Nuša Masnik, direktorica Doma starejših občanov Krško, "bo v dnevnem centru predvideno izvajanje dnevnega varstva, kar pomeni, da so uporabniki te storitve doma in da koristijo samo dnevno namestitev za čas, ko so njihovi svojci v službi ali imajo druge obveznosti. V tem času je uporabnikom zagotovljena prehrana, varstvo in počitek ter aktivnosti, ki so predvidene za takšno skupino ljudi." V dnevnem centru bi lahko poskrbeli za od 14 do 17 občanov.

Na razpis prejeli šest ponudb, najugodnejšo oddali Trboveljčani

Zaključek del do 30. avgusta

Na razpisano javno naročilo za gradbeno-obrtniška dela so na Občini Krško prejeli šest ponudb, najugodnejšo (177.129,56 evrov z DDV) je oddala družba AA Grading iz Trbovelj, s katero so nato v začetku junija podpisali pogodbo.

Rok za vložitev vloge za uporabno dovoljenje do 20. septembra

Po tej pogodbi je zaključek del predviden do 30. avgusta letos, rok za vložitev popolne vloge za pridobitev uporabnega dovoljenja pa do 20. septembra letos. S tem bi lahko uloviti konec letošnjega leta, ko želijo Dnevni center za starejše osebe na Vidmu tudi uradno predati namenu.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja