Skip to main content
V Posavju 11.2° C Nedelja, 19. september 2021
11.12.2019
13:42
Pismo Miklavžu, tehnični pregled obvoznice Krško
Grafika: ePosavje.com
Točno 297 dni po odprtju tretjega mostu čez Savo v Krškem in čakanju na dokončanje zadnje faze krške obvoznice bo ta od sredine decembra končno prevozna v polnem obsegu. Dan za v zgodovino.

297 dni po odprtju tretjega mostu čez Savo...

... še odprtje zadnjega dela čez Žadovinek

Dolgo pričakovani zadnji del krške obvoznice bodo tako namenu uradno predali v ponedeljek, 16. decembra, ob 12. uri.

V ponedeljek popoldne že po novi obvoznici

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pravijo, da bo "slavnostna govornica na dogodku podpredsednica Vlade Republike Slovenije in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, ki bo spregovorila o pomembnosti nove obvozne ceste mimo Žadovinka,ki je sestavni del obvoznice Krško."

Južni krak obvoznice bo stal dobrih 14 milijonov evrov

Izgradnja obvoznice bo v sodelovanju in sofinanciranjem Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo stala 14,5 milijonov evrov (od tega bo 8,7 milijona evropskih sredstev), od tega je vrednost južnega kraka in odseka mimo Vipapa 6,3 milijona evrov.

Stanko: "Gre za projekt desetletja, če ne večjega obdobja"

Kot je v pogovorni oddaji v torek zvečer povedal krški župan Miran Stanko, "gre za projekt desetletja, če ne večjega obdobja. Ta obvoznica bo povsem spremenila prometne tokove, sedanja ureditev Ceste krških žrtev se bo spremenila, ta ne bo več državna cesta, temveč občinska."

(bš)

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja