Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
21.07.2021
10:13
Krčan, razširitev sistema
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem želijo razširiti sistem izposoje koles, obstoječim postajam namreč želijo dodati še tri nove in vse tri so izven mesta Krško, sistem izposoje širijo proti severu in vzhodu občine.

Razširitev sistem za izposojo koles Krčan

KRŠKO Sistem za izposojo koles v občini Krško deluje od septembra 2017 in v slabih štirih letih so ga večkrat nadgradili. Sprva z novimi postajami, nato tudi z novimi kolesi in elektronsko podporo. V ponedeljek so objavili javno naročilo za širitev sistema avtomatizirane izposoje koles v občini Krško, postavili bodo tri nove postaje.

Povpraševanje je nakazalo potrebo po širitvi

"Občina Krško se je v Celostni prometni strategiji zavezala, da bo sistem avtomatizirane izposoje koles širila in tako občanom omogočala, da se bodo za vožnjo po mestu odločali za uporabo kolesa namesto avtomobila. Povpraševanje po izposoji koles je pokazalo, da je bila zaveza pravilna, in da je smiselno razširiti sistem z dodatnimi postajami za izposojo," pravijo na Občini Krško.

Trenutno je v sistemu za izposojo koles osem postaj - pri občinski stavbi, pri železniški postaji, pri ŠC Krško - Sevnica, pri Zdravstvenem domu Krško, pri hotelu na Vidmu, na P+R parkirišču pri tovarni Vipap, v Zatonu pri garažni hiši in pred Brestanico pri Gostilni Pečnik. Vsaka od postaj ima osem priključnih mest in pet koles, postaje so opremljene z video nadzorno kamero in internetno povezavo, preko katere je sistem povezan na strežnik upravljavca.

Sistem za izposojo koles Krčan

Kmalu tri nove postaje

Po projektni nalogi za širitev sistema avtomatizirane izposoje koles bodo postavili tri nove postaje, sistem bodo razširili izven ožjega mesta Krško. Prva postaja bo v Spodnjem Starem Gradu pri avtobusnem postajališču v bližini večnamenskega doma in večnamenske poti, drugo bo na bazenu v Brestanici na parkirnem prostoru v neposredni bližini postajališča za avtodome in vhoda v bazen, tretje pa na kolesarski stezi Senovo pri avtobusnem postajališču na javnem parkirnem prostoru

Rok za dokončanje del? 90 dni po začetku veljavnosti pogodbe

Ponudbe za javno naročilo zbirajo do 4. avgusta, ta pa mora biti veljavna do 31. oktobra 2021. Pričetek del bo takoj po podpisu in veljavnosti pogodbe, zaključek del pa 90 dni po začetku veljavnosti pogodbe.

(eP)

krško
krčan

Pridružite se nam