Skip to main content
V Posavju 20.1° C Sobota, 25. junij 2022
26.05.2020
21:05
Župani Mirnske doline v Sevnici
Foto: Občina Sevnica
Župani Mirnske doline so se prejšnji četrtek srečali v Sevnici in izoblikovali skupno pobudo za modernizacijo regionalne ceste Trebnje–Mokronog–Boštanj.

Župani o cestni povezavi Trebnje - Mokronog - Boštanj

Za večjo prometno varnost, pretočnost prometa in dodatno povezanost krajev

SEVNICA Na delovnem sestanku v Kulturni dvorani Sevnica so se v četrtek srečali župani Občine Mirna, Občine Mokronog – Trebelno, Občine Šentrupert in Občine Trebnje, v razpravi pa sta se jim pridružila tudi poslanca državnega zbora Tomaž Lisec in Blaž Pavlin ter sevniški podžupan Janez Kukec.

Pobuda o modernizaciji ceste

Kot pravijo na Občini Sevnica, so zbrani po predstavitvi aktualnega stanja in razpravi o nadaljnjih korakih izoblikovali dogovor, v okviru katerega bodo v naslednjih mesecih izoblikovali skupno pobudo za modernizacijo regionalne ceste R1-215 Trebnje–Mokronog–Boštanj, ki jo bodo naslovili na Vlado Republike Slovenije.

Modernizacija ceste bi učinkovito prispevala k gospodarskemu razvoju

"Regionalna cesta Trebnje–Mokronog–Boštanj je glavna cestna povezava Trebnjega, Mirne, Mokronoga in Trebelnega, Šentruperta ter Sevnice s širokim zaledjem, na avtocestno A2 povezavo v smeri proti centru in zahodu države. Modernizacija ceste bi učinkovito prispevala k gospodarskem razvoju celotnega območja, večji prometni varnosti in pretočnosti prometa ter še dodatno povezala kraje Mirnske doline," dodajajo v sporočilu.

(Občina Sevnica, bš, eP)

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja