Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
08.11.2021
10:06
Posavski derbi brez zmagovalca
Foto: nzs.si
Ob 19. uri se je na brežiškem nogometnem stadionu na sporedu začelo zadnje srečanje 15. kroga 2. slovenske nogometne lige, pravi posavski derbi med ekipama Brežice 1919 Terme Čatež in NK Krško.

15. krog 2. slovenske nogometne lige 2021 / 2022

Brežice 1919 : NK Krško
0:0 (0:0)

Brežice 1919 Terme Čatež:
Goričar, Femec, Mitrović (od 81. Regović), Kocjančič, Brkić, Lesjak, Brekalo, Perišić, Gradišar, Vujčić, Albuquerque (od 58. Mrvič).

NK Krško:
Ribič, Bagola, Smiljanić (od 70. Stopar), Zukić, Baskera (od 90. Ribič), Korošec, Predanič (od 55. Jurčec), Stanić (od 55. Tiganj), Gubam Dadet, Gale (od 46. Bubnjević), Lovrić.

Posavski derbi brez zmagovalca

V prvem polčasu brez zadetkov

Krčani in Brežičani so se doslej v 2. SNL pomerili dvakrat, edini dvoboj v lanski sezoni ni dal zmagovalca, leto prej so se minimalne zmage veselili Krčane. Prvi polčas posavskega nogometnega derbija v Brežicah se je končal brez zadetkov, z rezultatom 0:0.

A zato v drugem delu še kako zanimivo

Če je bil prvi polčas nezanimiv in brez pravih priložnosti, je bilo bolj živahno v drugem delu. V 50. minuti je krški vratar Ribič ubranil strel Lesjaku, Brežičani so imeli v nadaljevanju več odličnih priložnosti in žogo več v svojih nogah, v 76. minuti je do tedaj najlepšo priložnost za Krčane zapravil Tiganj, ko je po lepi akciji v brežiškem kazenskem prostoru streljal mimo desne vratnice.

Vratarja ohranila mreži nedotaknjeni

Še najbolj zanimive so bile zadnje minute srečanja. V 79. minuti je Gradišar lepo podal Brekalu, a je Ribič ubranil "to bi ja moral biti zadetek" strel brežiškemu napadalcu. Pet minut pozneje so imeli dve lepi priložnosti Krčani, a je Goričar brežiško mrežo ohranil nedotaknjeno. Domačini so imeli do konca še nekaj priložnosti, strel Perišića je zletel čez krška vrata. Krčani bi v zaključku srečanja kaj lahko prišli do zmage, Tiganj je prišel na štiri oči z domačim vratarjem Goričarjem, si podal predolgo žogo za lepšo priložnost, Goričar je njegov strel ubranil in glavni sodnik je čez dobro minuto odpiskal konec srečanja. Posavski derbi v Brežicah brez zmagovalcev - točka je ostala doma, druga je odšla v Krško. 0:0. In kot je povedal eden izmed gledalcev ob koncu srečanja - "pošteno je".

Kako naprej?

Krčane zdaj v soboto na domačem Gubcu čaka srečanje z Nafto 1903, Brežičani bodo gostovali na Ravnah na Koroškem pri Fužinarju.

15. krog 2. SNL 2021 / 2022:

  • Krka : Primorje 3:3
  • Rogaška : Drava Ptuj 3:0
  • Beltinci Klima Tratnjek : Roltek Dob 1:1
  • Fužinar Vzajemci . Vitanest Bilje 3:4
  • Ilirija 1911 : Triglav Kranj 0:2
  • Gorica : Rudar Velenje 3:0
  • Jadran Dekani : Nafta 1903
  • Brežice 1919 Terme Čatež : NK Krško 0:0

(eP)

nogomet
nk krško
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja