Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
28.02.2020
14:17
Atletika, zimsko državno prvenstvo
Foto: Atletska zveza Slovenije
Atletska zveza Slovenije je v Češči vasi pri Novem mestu že drugič izvedla zimsko člansko državno prvenstvo na domačih tleh. Brežiški atleti so nastopili odlično!

Nika Glojnarič državna prvakinja v teku na 60m z ovirami

NOVO MESTO V Atletskem klubu Brežice se veselijo nove državne članske prvakinje v teku na 60m z ovirmai. Nika Glojnarič se po poškodbi počasi vrača. Letošnji zimski del je bolj ogrevanje, saj sama pravi, da še ni pripravljena za res dobre teke. Nika je tako v Novem mestu sklenila zimsko sezono z naslovom državne prvakinje s časom 8.43 in z lahkoto opravila s tekmicami.

Iva Močan bronasta v teku na 60 metrov

Drugo medaljo in to v šprintu na 60m je dan prej pritekla Iva Močan, ki je osvojila bronasto medaljo s časom 7.79 sek! Iva ima za sabo zelo uspešno zimsko sezono postala pa je tudi državna podprvakinja pri starejših mladinkah z časom 7.76 sek kar je tudi njen osebni rekord.

Fotogalerija (Foto: Atletska zveza Slovenije):

Odlični tudi ostali brežiški atleti

V skoku s palico je pri članicah Naja Rovan osvojila 4. mesto s prekočeno višino 280 cm, v skoku v višino pri članih je Roko Spaseski Baburek s preskočeno višino 185 cm osvojil 5. mesto. V skoku v višino je pri članicah Nika Herakovič osvojila 4. mesto s preskočeno višino 168 cm. V skoku s palico je Peter Gričar Vintar osvojil 4. mesto (preskočil je letvico na višini 470 cm), Luka Zupanc 6. mesto (420 cm) in Miha Štorman 9. mesto (300 cm). Maja Glogovšek je v teku preko ovir osvojila 9.mesto.

(bš)

brežice
atletika

Pridružite se nam

Poglejte tudi