Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
31.01.2023
13:58
Luka Guček, Chornomorets
Foto: Chornomorets Odessa
Nekdanji otrok krškega nogometa Luka Guček je na svoj 24. rojstni dan podpisal pogodbo z ukrajinskim Chornomoretsom iz Odese. Guček bo igral na obali Črnega morja.

Guček se je iz Radomelj preselil v Ukrajino

KRŠKO Otrok krškega nogometa Luka Guček je na svoj 24. rojstni dan podpisal pogodbo z ukrajinsko ekipo Chornomorets iz Odese, z obale Črnega morja. "Ukrajinska liga je zelo kvalitetna in se veseli prvih nastopov. Vem, da se ekipa nahaja v nevarnem območju, a bom pomagal po najboljših močeh," pravi Guček. Chornomorets je po petnajstih odigranih tekmah na 15. mestu, predzadnjem mestu prvoligaške lestvice.

"Poznamo težko situacijo" (...), "a tekmovanje gre naprej"

V intervjuju za klubsko spletno stran se je dotaknil tudi dogajanja na rusko-ukrajinski meji. "Poznamo težko situacijo, punca in družina niso bili ravno najboljše volje, da se preselim v Ukrajino. Vem, da je bilo veliko redukcij elektrike in vode v Odesi in da je v mestih situacija še slabša. A tekmovanje gre naprej. Sprejel sem odločitev in ni me strah. Ne bom prvi nogometaš, ki je prišel igrati v Ukrajino," dodaja. Guček je z Ukrajinci podpisal pogodbo za leto in pol igranja v najmočnejši ukrajinski ligi.

nogomet
krško

Pridružite se nam