Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
10.03.2020
13:11
Mala odbojka, Brestanica
Foto: OD Brestanica
Na Senovem je v soboto, 7. marca 2020, potekal turnir v selekciji male odbojke. Na turnirju so nastopale ekipe Kostak Elmont, ŽOK Domžale, POK Krško in OD Krim Ljubljana.

Nova zmaga najmlajše tekmovalne ekipe OD Brestanica

KRŠKO Ekipa Kostak Elmont je na turnirju nastopala sicer z mlajšimi, ki so igrale drugi set, priložnost na turnirju pa so dobile prav vse igralke na turnirju: Ria Bizjak, Sara Bizjak, Klara Lubi Markovič, Maja Pečnik, Dženita Mušič, Taja Krnc, Žana Ban, Žana Gorenc, Lučka Colarič in Sandra Bohorč.

Prvi set so tako odigrale leto mlajše v generaciji šestošolke in se pogumno borile, kljub temu da so bile veliko nižje in mlajše od nasprotnic, deklice niso popuščale ampak se trudile in igrale svojo igro. V prvi tekmi proti visoko postavljeni ekipi Krima so pokazale kar nekaj odličnih potez a bilo je premalo za zmago v setu. Še mlajše v ekipi, deklice 4.-6.razred pa so v drugem setu pokazale predvsem dobro igro na servisu in na sprejemu a niso sestavile obrambe, kar jih je stalo seta. Tako je ekipa Krima zasluženo dobila prvo tekmo z 2:0 v setih, trenerka OD Brestanica pa je bila zadovoljna z prikazanim, saj so se deklice držale dogovorov in proti taki ekipi s svojo starostjo pokazale največ kar so lahko.

Fotogalerija (Foto: OD Brestanica):

Zavedale pa so se, da se jim proti ekipi iz Domžal s katerimi so igrale drugo tekmo na turnirju ponuja možnost narediti več, kar pomeni dobro igro nagraditi še z rezultatom in to so tudi naredile.

Prvi set so deklice začele odlično in skozi cel set vodile in set dobile z 25:16. Drugi set je nato mlajša ekipa odigrala daleč najbolje kar so pokazale v tej sezoni in set pripeljale do 16 točke, kar je bilo za njih super rezultat, tako je bilo potrebno odigrati še tretji set. Zadnjega so domačinke gladko z odločno igro na mreži in požrtvovalno v polju zasluženo dobile z 25:12 in končnih 2:1 v setih. To je bila druga zmaga za to mlado ekipo iz Brestanice, ki se je ob bučni spodbudi staršev tako zasluženo veselila domače zmage. Razveseljuje predvsem dejstvo za naslednje sezone, da te deklice, ki zmagujejo že letos, bodo še v naslednjih sezonah igrale za isto selekcijo.

OD Brestanica

odbojka
brestanica
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja