Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
11.05.2021
09:37
Tim Breznikar, Atletski klub Brežice
Foto: Atletski klub Brežice
Tekmovalci Atletskega kluba Brežice so uspešno vkorakali v tekmovalno sezono 2021. Kljub omejitvam pri treningih so poskrbeli za dobre rezultate in skupaj zabeležili 20 uvrstitev na stopničke.

Odlični rezultati brežiških atletov na uvodu v sezono

BREŽICE Skakalca s palico Ula Bohorč in Peter Gričar Vintar sta nastopila na Balkanskem prvenstvu za mladince v dvorani, ki je februarja potekalo v Sofiji. Ula je osvojila zlato medaljo, Peter pa je zasedel prav tako odlično drugo mesto. Ula je postala tudi državna prvakinja v dvorani med mlajšimi mladinci. Vso konkurenco je premagala na marčevski tekmi v Novem mestu. Na isti tekmi so se na stopničke uvrstili še Luka Zupanc (2. mesto - skok s palico), Jak Rovan (3. mesto - skok s palico) ter Ajda Slapšak (3. mesto - tek na 800m).

V Novem mestu je marca potekalo tudi državno prvenstvo za starejše mladince. Dvojno zmago so brežiški atleti dosegli v skoku s palico. Prvo mesto je zasedel Peter Gričar Vintar, Luka Zupanc pa je bil drugi. Iva Močan se je uvrstila na drugo mesto v teku na 60m, Ula Bohorč pa je zasedla drugo mesto v skoku s palico. Luka Zupanc se je odlično odrezal tudi na dvoranskem državnem prvenstvu za člane, kjer je osvojil srebrno medaljo.

Brežiški tekač Tim Breznikar je poskrbel za dve uvrstitivi na stopničke. Bronasto medaljo je osvojil tako na državnem prvenstvu v krosu kot na državnem prvenstvu v gorskem teku.

Uspešni so bili tudi tekmovalci v metih. Na zimskem prvenstvu v metih je Barbara Špiler osvojila zlato medaljo v metu kladiva med članicami. Zala Kovačič je prav tako v metu kladiva zasedla drugo mesto med mlajšimi mladinkami. Jakob Urbanč si je prislužil zlato medaljo med mlajšimi mladinci, Jan Lokar pa je bil med člani na drugem mestu. Oba sta nastopila v metu kladiva. Jakob Urbanč je nastopil tudi na zimskem prvenstvu za starejše mladince, kjer je osvojil drugo mesto. Na isti tekmi je Leja Glojnarič osvojila tretje mesto v metu kopja.

(Atletski klub Brežice, eP)

atletika
brežice
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja