Skip to main content
V Posavju 10.7° C Ponedeljek, 29. 2024
02.12.2021
18:01
Kristjan Kozole, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem še vedno odmeva sredina večerna zmaga rokometašev v derbiju 1. B slovenske rokometne lige, s katero so se še utrdili na 1. mestu lestvice. Zbrali smo nekaj odzivov iz krške ekipe.

"Včeraj bi padla tudi močnejša ekipa, kot je Izola"

KRŠKO V zaostali tekmi 7. kroga 1. B slovenske rokometne lige, tekma je 22. oktobra zaradi virusa v izolski ekipi odpadla, so krški rokometaši prepričljivo premagali ekipo RD Butan Plin Izola. Do te tekme so Krčani in Izolani veljali za favorite prvenstva. Upravičeno, Primorci so v devetih krogih izgubili eno srečanje, Posavci pa v osmih krogih še niti to ne in so na Primorsko odšli neporaženi. No, in se domov tudi vrnili.

Kukavica: "Ekipa je bila v tekmi vseh 60 minut"

"Ekipa je bila v tekmi vseh 60 minut. Mogoče je bila motivacija večja, ker smo igrali derbi vrha razpredelnice, a mislim, da ima ta ekipa karakter in srce, da odigrajo vsaj približno tako na vseh tekmah. To je tudi naša želja," je po tekmi povedal trener krških rokometašev Ale Kukavica. In tekmo označil kar z besedo pervezno.

Po njegovem so namreč fantje proti tako močni ekipi Izole v njihovi dvorani pokazali odlično igro in zmagali z desetimi zadetki prednosti, da bi lahko včeraj premagali tudi še kakšno močnejšo ekipo, kot je Izola. "Vseeno se je treba osredotočiti za naprej, v soboto nas čaka nova tekma, ki jo je moramo zmagati." Krčani bodo v 11. krogu lige gostili trboveljski Rudar.

Kozole: "Vedel sem, da bo to naš večer"

Krški vratar Kristijan Kozole je v prvem polčasu zaklenil svoja vrata, v prvih desetih minutah je ob podpori igralcev v obrambi prejel le en zadetek. "Zadela me je prva žoga in vedel sem, da bo to naš večer. Izpostavil bi vsakega od nas, odigrali smo vesoljsko obrambo in ko imaš pred seboj takšen zid, je delo vratarja bistveno lažje," je povedal Kozole.

"Na koncu štejejo samo točke"

In dodal nekaj besed še o soigralcu med vratnicama Blažu Žitniku, ki se je v krško sredino vrnil po letih premora. "Z Blažem se odlično dopolnjujeva in mislim, da k temu pripomore izjemno dober odnos, dopolnjevanje in medsebojna pomoč. Oba sva zelo motivirana, a kljub temu želiva drug drugemu najboljše. Na koncu štejejo samo točke."

Marko Sintič, RK Krško

Sintič: "Odigrali smo tekmo na res zelo visoki ravni"

"Na zahtevnem gostovanju v Izoli smo odigrali tekmo na res zelo visoki ravni. Pohvalil bi vse fante za super tekmo in borbo, a ta tekma je za nami. Sedaj so pred nami že novi izzivi, kjer moramo ohraniti to željo in borbenost. Lahko uporamo na pozitiven rezultat tudi na še preostlaih dveh ligaških tekmah," je dodal najboljši strelec Krčanov v letošnji ligi Marko Sintič. Krčan je v devetih tekmah letošnje sezone dosegel 66 zadetkov in je na 3. mestu lestvice strelcev lige. 

Pred tekmo z Rudarjem

Pred sobotno tekmo z Rudarjem Sintič ostaja optimističen. "Tako kot vsako tekmo na domačem igrišču gremo na zmago in po novi dve točki. Zavedamo se, da bomo morali tekmo odigrati na visok ravni, da bodo točke ostale doma."

(bš, eP)

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi