Skip to main content
V Posavju 0.6° C Sobota, 27. 2024
03.06.2021
18:42
Tomaž Petrovič
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da se je iz NK Domžale v NK Maribor preselila artiška levica Gregor Sikošek. V štajersko prestolnico pa se je preselil še en Krčan iz "zlate" krške prvoligaške 2015/2016 generacije.

Petrovič trener U-19 v NK Maribor

KRŠKO Tomaž Petrovič, tudi nekdanji trener članske ekipe NK Krško, je namreč prevzel vodenje selekcije U19 v Nogometnem klubu Maribor. "Ob izteku pogodbe z Nogometno zvezo Slovenije se je dosedanji selektor mlajših reprezentančnih selekcij preselil v Ljudski vrt, na klopi mladinskega moštva vijoličastih je zamenjal Bojana Flisa, ki bo v prihodnje vodil ekipo vijol’čnih upov do 15 let," so sporočili iz mariborskega kluba.

"Našli smo skupno vizijo"

Petrovič se novega izziva veseli. "Po pogovoru z vodstvom nogometne šole smo našli skupno vizijo, skupaj si želimo vpeljati določene novosti in skušati nivo, ki je že doslej bil visok, dvigniti še nekoliko višje. Da se igralci ob delovnem procesu v nogometni šoli dodatno približajo zahtevam članskega nogometa,” poudarja Petrovič.

"Okolje in zahteve so mi dobro znane"

Delovno okolje in zahteve v Mariboru so mi dobro znane. Razumljivo je, kaj se pričakuje. Imam razdelan načrt, kaj si želim z ekipo in posamezniki. Čeprav sem še mlad, imam kar nekaj izkušenj. Z delom z različnimi starostnimi kategoriji, od U8 do članov, od četrte do prve lige, pa tudi z reprezentančnega prizorišča, z različnih evropskih tekem. Zavedam se, na kakšen nivo morajo priti fantje, da bi bili pripravljeni za igranje v članski ekipi Maribora in bi bili tržno zanimivi. Z jasno zastavljenimi smernicami bomo skušali slediti načrtu.

S trenerjem članske ekipe Simonom Rožmanom se Petrovič dobro razume, z njim je sodeloval že v Celju. "Imava veliko podobnih pogledov, smernice, ki so že opazne pri članih, bomo skušali izvajati tudi pri delu z mlajšimi selekcijami. Pripravljeni bodo vsi pogoji in ni bojazni za uspešen dogovor glede vseh zadev, s katerimi bomo skušali pomagali fantom. Nekateri fantje iz naše selekcije bodo začeli priprave s člani, kar za njih pomeni izjemno koristno izkušnjo," še dodaja.

"Priprava na zahteve, ki čakajo fante ob priključitvi k prvi ekipi"

Krčan, ki se po vodenju mlajše reprezentančne selekcije zdaj vrača v klubski ustroj, pravi, da rezultat ni edini cilj njihovega dela. "A ga ne bomo zanemarjali, saj je pokazatelj dela, nadarjenosti. Osnovno vodilo pa bo priprava na zahteve, ki čakajo fante ob priključitvi k prvi ekipi.”

(eP)

krško
nogomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja