Skip to main content
V Posavju 10° C Petek, 26. 2024
21.09.2019
16:20
Foto: ePosavje.com
Po posavskih rokometnih in košarkarskih derbijih smo v sončnem sobotnem popoldnevu dočakali še nogometni derbi. V 9. krogu 2. slovenske nogometne lige so Krčani z zadetkom Žabca premagali Brežičane.

NK Brežice : NK Krško
0:1 (0:1)

Semafor:

0:1 - 30. min - Žabec (NK Krško)

NK Brežice:
Kruljac, Modrić (od 87. Filip), Duvnjak, Drugovič, Ferić (od 34. Soldo), Diyoke (od 82. Adamič), Božič, Dodig, Felja, Martić, Vidmar.

NK Krško:
Zalokar, Eckert, Sokler, Čirjak (od 63. Regvar), Dadić, Mlinar, Florjanc, Kendeš, Marcijuš (od 19. Eller), Zakrajšek, Žabec.

Krčani dobili prvi posavski nogometni derbi

Edini zadetek na tekmi - in to kakšen - je padel v 30. minuti

BREŽICE Prvo srečanje 9. kroga 2. slovenske nogometne lige je na stadionu v Brežicah prineslo prvi posavski nogometni derbi. Krčani pred srečanjem glede na stanje na lestvici (Krčani se držijo vrha, Brežičani pa spodnjega dela lestvice) niso poudarjali vloge favorita, že uvodne minute pa so pokazale na izenačeno srečanje.

Evrogol Žabca za zmago Krčanov

V prvem delu so si priložnosti priigrali na obeh straneh, edini zadetek pa je padel v 30. minuti, ko se je Žabec na dobrih 25 metrih odločil žogo postaviti na svojo levico, kresnil je po žogi, ta pa je odletela v levi zgornji kot domačega vratarja Kruljca. Ta je bil ob tem nemočen, veselje pred krškimi navijači se je lahko začelo. Do konca polčasa ni bilo več omembe vrednih priložnosti, sta pa prvih 45 minut zaznamovali poškodbi, pri domačih je moral v 34. minuti z igrišča Ferić, pri Krčanih je že v 19. minuti s poškodovanim desnim kolenom z zelenice odšepal Marcijuš.

Trije rumeni kartoni, vsi pri domačih

V drugem delu gledalci niso videli spremembe rezultata. V 61. minuti je pri domačih porumenel Soldo, v 83. in 90. minuti tudi Vidmar in Duvnjak, pri Krčanih je Regvar v 61. minuti zamenjal Čirjaka, pri domačih pa v 82. minuti Adamič Diyokeja, v 87. minuti pa Filip Modrića.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Kako naprej?

Pravega počitka za nogometaše ne bo, naslednja tekma že v sredo

Krčani so z zmago potrdili 3. mesto na lestvici, Brežičani s štirimi točkami ostajajo na 15. mestu, oboji pa bodo čakali na rezultate kroga s še enim derbijem v Novem mestu med Krko in Radomljami. Počitka za nogometaše ne bo, Krčani bodo že v sredo ob 16. uri gostili ekipo Beltinci Klima Tratnjek, Brežičani odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino.

(bš)

krško
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi