Skip to main content
V Posavju 3° C Petek, 26. 2024
21.08.2019
11:52
Foto: arhiv ePosavje
S pripravami na novo sezono so začeli tudi v Košarkarskem klubu Brežice. Na uvodnem treningu se je zbralo veliko število kadetov, mladincev in članov.

Brežiški košarkaši s pripravami v novo sezono

BREŽICE "Začetni treningi so namenjeni predvsem pridobivanju kondicije, vzdržljivosti in moči. Za plan treningov in njihovo izvedbo skrbi Relive center, pri katerih bo opravljen večji del treningov v pripravljalnem obdobju. Za ekipe se tekmovalna sezona začne zelo hitro," sporočajo iz brežiškega kluba.

Mlajše selekcije

Ekipa mlajših pionirjev (U13) sezono začne 5. oktobra in bodo tekmovali v skupini J, njihovi nasprotniki pa bodo Krško, Troti in Krka Zeleni. V 2. SKL v skupini I bo tekmovanje začela ekipa pionirjev (U15). V skupini so Cedevita Olimpija B, Kolpa in Globus. Tekmovanje začenjajo 22. septembra 2019 v Športni dvorani Gimnazije Brežice proti ekipi iz Ljubljane.

Pridruži se nam na Facebook strani Šport v Posavju:

Kadeti in mladinci

V 2. SKL začenjajo tekmovanje tudi kadeti (U17). V prvem delu tekmovanja se bodo pomerili proti vrstnikom iz ekip Ježica, Krka zeleni ter Brinox Medvode. Tekmovanje začenjajo na domačem parketu proti ekipi Ježice. Mladinci (U19) pa v 1B. SKL še čakajo svoje nasprotnike. Najprej se bodo pomerili proti zmagovalcu iz para Ježica/Konjice-Zreče, nato pa jih čaka še ekipa Podčetrtka ter zmagovalec iz para Ljubljana A/Portorož. S tekmami začenjajo predvidoma zadnji vikend v septembru.

Člani

Razpored članske ekipe v tem trenutku še ni poznan. Člani bodo tudi prihajajočo sezono nastopali v 4. SKL. Nasprotniki in razpored bo znan do konca meseca avgusta, člansko tekmovanje pa se bo začelo v oktobru. "V klubu trenira in uspešno nastopa tudi veteranska ekipa in selekcija U11, za obe selekciji še ni uradnega tekmovalnega razporeda na naslednjo sezono. U11 pričenja s treningi v začetku septembra," še dodajajo v klubu.

(bš)

košarka
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi