Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
01.06.2022
13:22
Sevniški karatlon
Foto: KBV Sevnica
Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira dogodke.

Sevniški karatlon

SEVNICA Namen teh dogodkov je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost.

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

V ponedeljek, 30. maja 2022, je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta Slovenija v gibanju - veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni «Sevniški Karatlon – pozdrav poletju« športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljajo v Karateju. Zaradi večjega števila prijavljenih je organizator razdelil udeležence Karatlona v dve starostni skupini. Najprej so se v Karatlonu preizkusili otroci stari 4 do 7 let, uro kasneje pa še osnovnošolci nižjih razredov, starih do 11 let.

"Ob zaključku sevniškega karatlona so vsi udeleženci od organizatorja prejeli praktične nagrade, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije. Vodstvo Kluba borilnih veščin Sevnica pa je vsakemu udeležencu za uspešno premagane ovire podelila še diplomo in medaljo. Veselje otrok je bilo nepopisno," dodaja v sporočilu.

KBV Sevnica

sevnica
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam