Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
06.06.2022
09:35
Foto: ŠD Blanca
V nedeljo, 5. junija 2022, so Železniki gostili Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih (gor-dol), ki je štela tudi za Pokal Slovenije v gorskih tekih pod imenom 26. mednarodni tek na Ratitovec.

Gorski tekači z Blance in Sevnice na prvenstvu Slovenije v Železnikih

ŽELEZNIKI Na omenjenem tekmovanju na progi Ratitovec junior so odlično nastopili atleti iz občine Sevnica. Štart in cilj sta bila na prireditvenem prostoru pri športni dvorani Železniki. Proga je bila speljana po gozdnih poteh na pobočju Kresa. V prvem delu se je trasa vzpenjala, v drugem pa spuščala. Mlajši dečki/deklice so tekli po en krajši krog, dečki/deklice en daljši, starejši dečki/deklice pa dva daljša kroga.

Ob 10:30 so se na progo z dolžino 2100 m z višinsko razliko 150 m podali starejši dečki in deklice. Maj Repovž (AK Sevnica) je v cilj pritekel z veliko prednostjo ter osvojil naslov državnega prvaka v gorskih tekih GOR/DOL do 16 let. Dober klubski uspel sta dopolnila tudi Žan Janežič, ki je pritekel na 3. mesto, ter Nika Tisu med starejšimi deklicami, ki je pristala na 7. mestu.

Fotogalerija (Foto: ŠD Blanca)

Sledila je tekma v kategoriji do 14 let na progi dolžine 1450 m z višinsko razliko 75 m. Kiara Blatnik (ŠD Blanca) je nadzorovala tek, nato pa v zadnjem delu pospešila ter si zagotovila zlato ter naziv državne prvakinje v gorskih tekih GOR/DOL do 14 let. Nika Radej (ŠD Blanca) se je borila do zadnjih metrov in uspela zadržati tretje mesto.

Zadnji so se na 850 m dolgo progo z višinsko razliko 50 m podali najmlajši do 12 let. Mark Repovž (AK Sevnica) je prvi prečkal ciljno črto in se veselil državnega naslova. Nina Radej (ŠD Blanca) pa se na omenjeni progi ni najbolje znašala ter tekmo končala na 6. mestu.

(tb)

šd blanca
atletski klub sevnica
atletika
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja