Skip to main content
V Posavju 6.3° C Nedelja, 27. september 2020
10.10.2019
09:07
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Krško dogajalo v septembru 2019.

Iz naših občin Krško, september 2019

Novi prostori za krške poklicne gasilce

Ker se je Poklicna gasilska enota Krško v primerjavi z začetnim stanjem pred 38 leti okrepila tako kadrovsko, kakor tudi po številu vozil in količini zaščitne reševalne opreme, sedanje premajhne prostorske kapacitete že moteče vplivajo na izvajanje vseh nalog. Tako se je pokazala potreba po dodatnih prostorih za redno delovanje. Občina Krško bo že letos začela z deli širitve objekta, v katerem domujeta tako Poklicna gasilska enota Krško kot Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi.

Dokončanje večnamenskega doma na Zdolah

Pred slabim letom so na Zdolah začeli z gradnjo novega večnamenskega doma, ki bo namenjen za druženje ter različne aktivnosti, prostore pa bo nudil tudi krajevni skupnosti, vrtcu, društvom in župniji. Dela na večnamenskem domu še potekajo, dokončana naj bi bila do konca leta.

Okrogla miza o vinskem turizmu

Kakšna je dodana vrednost na vinogradniških kmetijah z razvojem celovitega produkta vinskega turizma, kakšne spodbude lahko pričakujejo vinarji in vinogradniki v naslednji finančni perspektivi ter s kakšnimi izzivi se srečujejo posavski vinarji? To so bila vprašanja in teme, o katerih so govorili udeleženci okrogle mize na temo vinskega turizma, ki jo je v sklopu Okusov Posavja gostila Vinska klet Žaren.

Spomin in opomin

Nad vasjo Planina pri Podbočju je tudi letos potekalo tradicionalno srečanje Spomin in opomin, kjer so se poklonili žrtvam poboja vaščanov leta 1942 in se spomnili na dogodke v osamosvojitveni vojni leta 1991. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Marjan Šarec.

Poletne počitnice so se zaključile in z začetkom septembra so šole ponovno odprle svoja vrata. Na območju občine Krško sicer deluje osem osnovnih šol, na prvi šolski dan pa smo obiskali Osnovno šolo XIV. divizije Senovo.

Evropski teden mobilnosti

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so v Krškem – na parkirišču zdravstvenega doma – namenu predali eno od petih novih postaj za brezplačno izposojo koles.

Dve v vrsto

V Galeriji Krško sta Vesna Drnovšek in Nataša Mirtič skozi razstavo Dve v vrsto predstavljata najnovejša grafična dela, ki so plod večletnega poznanstva in sodelovanja.

Razstava Romana Blatnika

V krški Dvorani v parku pa je na ogled razstava slik in malih plastik ljubiteljskega likovnega ustvarjalca Romana Blatnika. Dela, ki jih razstavlja, so nastajala med letoma 2013 in 2019.

Športofešta

Ob začetku Evropskega tedna mobilnosti je Športna zveza Krško na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem pripravila festival športa – Športofešto, s predstavitvami športnih društev in spremljevalnim programom.

Ansat TV

ansat tv
video
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja