Skip to main content
V Posavju 18.1° C Četrtek, 28. maj 2020
25.10.2019
12:59
Grafika: Ansat TV
V nadaljevanju poglejmo nekaj kratkih vesti iz posavskih občin. Tokrat o klopci ljubezni na Grmadi, projektu Sopotniki v Brežicah in 11. grajski trgatvi na Gradu Sevnica.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 380, 22. oktober 2019

Krajevna skupnost Loka prvič praznovala krajevni praznik

V Loki pri Zidanem Mostu so prvič praznovali praznik krajevne skupnosti. Osrednja točka prireditve je bilo odkritje doprsnega kipa Dragotina Ferdinanda Ripšla, praznik pa je minil v duhu večkratnega poudarjanja, da je praznovanje krajevnega praznika in z njim povezana priložnost izmenjave mnenj, izkušenj in pričakovanj za krajevno skupnost velikega pomena.

Krško med finalisti letošnjega ETM

Sklepno dejanje letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je v soorganizaciji Ministrstva za infrastrukturo in Mestne občine Koper potekalo v Kopru, saj je ta občina lani prejela nagrado za najbolj aktivno mestno občino ob Evropskem tednu mobilnosti. Tudi tokrat so izpostavili najboljše. Med finalistke med mestnimi občinami so se uvrstile mestne občine Maribor, Nova Gorica in Novo mesto, med nemestnimi pa Krško, Sevnica, Brežice, Kočevje in Medvode. Za najbolj aktivni je strokovna žirija izbrala Mestno občino Maribor in Občino Kočevje.

Prva okrogla miza posavskih akademikov »Znanje za trajnostni razvoj Posavja«

V Posavju živi in deluje mnogo akademsko izobraženih strokovnjakov, ki so svoje izkušnje združili na prvi okrogli mizi posavskih akademikov »Znanje za trajnostni razvoj Posavja«. Dogodek, ki je potekal v torek, 15. oktobra 2019, v Malem avditoriju Gradu Brežice, je organizirala Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru v okviru Brežiškega oktobra.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško
brežice
sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja