Skip to main content
V Posavju 15.4° C Sobota, 8. maj 2021
20.04.2020
11:10
Kruh, kvas, droži, Google
Grafika: ePosavje
S pomočjo servisa Google Trends smo pogledali, kako smo v zadnjem mesecu in pol iskali po nekaterih ključnih besedah. In kako so kruh, droži in kvas postali mega popularni ...

Pekovske zanimivosti Slovencev na Googlu

Ključna beseda "kvas" je vzhajala od 11. do 22. marca

KRŠKO S pomočjo servisa Google Trends smo pogledali v zakulisje slovenskih domov v času novega koronaštetja. Že z 10. marcem se je na Googlu povečalo zanimanje za različne ključne besede, povezane s pekovskim ustvarjanjem.

Kvas

Tako so 11. marca zabeležili povečano iskanje po kvasu, ki je nato v naslednjih 11 dneh le še vzhajalo in je vrh doseglo 22. marca. Ob tem je zanimivo, da je zanimanje za kvas nato postopoma upadalo, 17. aprila pa je bilo že pod vrednostmi okrog 10. marca.

Droži

Kot eno od alternativ kvasu so Slovenci 10. marca odkrili droži. Mešanica moke in vode, s katero lahko v slabem tednu dni namesto kvasa ustvarite nastavek za peko, so eksplodirali 11. marca, svoj vrh v iskanju na Googlu pa so doživeli 27. marca, ko so bili celo bolj iskani od kvasa. Droži so trend iskanja ohranili tudi v nadaljevanju, v aprilu so bili bolj iskani od testa za pizzo, testa za kruh in kvasa.

Kruh je absolutni zmagovalec

Absolutni zmagovalec koronaštetja je izmed petih izbranih ključnih besed s pekovskega področja ključna beseda "kruh". Njegova popularnost je v marcu zrastla krepko nad vse ostale izbrane ključne besede, največ iskanja po njem je bilo na Googlu 22. marca in 11. aprila.

Kruh, droži, kvas

 

Slovenci smo iskali tudi vse o pizzah

Smo v nedeljo, 29. marca, vsi jedli pizze?

V zadnjem mesecu dni se je povečalo tudi iskanje nasvetov o pripravi pizze in med izbranimi datumi izstopajo predvsem podaljšani vikendi. Po ključni besedi "pizza" smo v Sloveniji največ brskali 3. in 4. april, najbolj pa je bila iskana v četrtek, 16. aprila. Sodeč po popularnosti ključne besede "testo za pizzo" pa smo jih največ pojedli v nedeljo, 29. marca, ko sta se namreč po popularnosti iskanja ključni besedi "testo za pizzo" in "pizza" izenačili, edinkrat doslej v zadnjih 90 dneh.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam