Skip to main content
V Posavju 10.7° C Ponedeljek, 29. 2024
05.02.2024
14:38
Foto: Anton Hruševar
Kot vsako leto, se je tudi tokrat Etnološko društvo Prforcenhaus odzvalo povabilu in tako so skupaj z Koranti iz občine Markovci obiskali trgovino Qulandia, ter Dom starejših občanov Krško.

Rajanje v Qlandiji Krško

Po Korantovi predstavitvi s pokanjem z bičem so se vsi skupaj napotili v notranjost trgovskega centra, kjer je predsednik Prforcenhausa Jure Kovačič, poleg ostalih likov predstavil očeta Šelme, Kanonika s svojimi patri (seveda je Kanonik prebral tudi nekaj svojih litanij), mestno gospodo, prižigalce luči, guvernerja banke in druge.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Nato pa še v Domu starejših občanov Krško

Po predstavitvi likov tako Prforcenhausa kot Korantov, so se vsi skupaj pred pogostitvijo fotografirali z navzočimi v trgovini, se ponovno sprehodili po trgovini, pot pa so nato nadaljevali do Doma starejših občanov Krško. Tudi tam so se sprehodili po vseh etažah v domu in se s harmoniko poveselili s stanovalci doma. Skupaj z njimi obudili spomine, kako so bili nekateri tudi včasih člani društva in seveda kakšen je bil takrat običaj v času pusta.

V dopoldanskem času pa je druga skupina Korantov iz Markovcev izvedla tradicionalni obisk Okrepčevalnice Pepi v Leskovcu pri Krškem, kjer so jih prav tako pogostili z domačimi dobrotami.

Anton Hruševar 

krško
pustovanje
prforcenhaus

Pridružite se nam