Skip to main content
V Posavju 22.3° C Ponedeljek, 29. 2024
07.02.2024
10:56
Grafika: Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Zbrali se bomo v četrtek, 8. februarja 2024, ob 14. uri, pri Osnovni šoli Leskovec pri Krškem. Pot bo vodila po dolini Vejer, čez Ferjanovo, mimo Mavzoleja Anastazija Grüna ter vse do grajskega parka.

Prešernov literarni pohod

Trasa je lahka, z enim vzponom in primerna za vse generacije, tudi za najmlajše. Želimo si znova spisati uspešno rekreacijsko-literarno zgodbo iz leta 2023, ko se je pohoda udeležilo izjemno veliko pohodnikov, okrog rekordnih 50 udeležencev in udeleženk.

V kratkem literarnem programu se bomo člani literarne sekcije, ostali člani društva in navzoči pohodniki (dobrodošli prav vsi s prebiranjem izbranega dela našega največjega pesnika - naj bo v nahrbtniku prostor za Prešernove Poezije ali pa sodobnemu času prikladno izberite delo, ki ga boste prebrali morda kar preko mobilnika) spomnili bogatega opusa Franceta Prešerna.

Nato bo v bližini spomenika Alfonza Paulina tudi čas in priložnost za druženje, pogostitev, pa seveda za ogled izvedenih del na strehi gradu Šrajbarski turn, ki so v veliki meri rezultat prizadevanj Mestne četrti Leskovec pri Krškem.

V sklepnem delu druženja se bomo podali nazaj do izhodišča.

Napovedano vreme bo postreglo tudi s soncem, kot kaže za zdaj, kar je še dodatni razlog za naše snidenje. 

Vabljeni - pa pripeljite s seboj še koga! Zagotavljamo vam prijetno preživeto zgodnje popoldne na naš kulturni praznik.

Doroteja Jazbec, vodja literarne sekcije Kulturnega društva Leskovec pri Krškem

leskovec pri krškem
kulturni praznik
pohodništvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja