Skip to main content
V Posavju 7.3° C Sobota, 8. maj 2021
31.12.2019
08:09
Pregled leta 2019 v občini Sevnica
Grafika: ePosavje
Kako ocenjujejo letošnje leto v občini Sevnica? Katere vse dosežke izpostavljajo v skoraj končanem letu 2019? Več v nadaljevanju zapisa, ko smo za komentar leta povprašali župana Srečka Ocvirka.

NA KRATKO:

  • Sevničani plavajo v obnovljenem bazenu
  • Nova parkirišča pri železniški postaji
  • Sevniški stadion čaka na izračune. In boljše čase
  • Na več EU sredstev računajo v prihodnjem letu

Sevnica v letu 2019

Prenova sevniškega bazena

SEVNICA Kot pojasnjuje župan Občine Sevnica, je bilo v letošnjem letu veliko doseženega, in sicer od ureditev, ki zagotavljajo normalen potek vsakdanjega življenja občanov, do strateških projektov, ki bodo na življenje in delo v občini vplivali še vrsto let. Med pomembnejše projekte v tem letu zagotovo sodi prenova sevniškega bazena. "33 let star bazen je bil v tem letu kvalitetno prenovljen, trenutno je v prenovi še bazenska strojnica in tako bo ta športno-rekreacijska infrastruktura pripravljena za nadaljno rabo. To je velika pridobitev za mesto, za celotno občino, kajti v poletju je zelo pomemben za Sevničane," pove sevniški župan Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

Ureditev območja pri železniški postaji

Zelo velika pridobitev je tudi ureditev območja železniške postaje. "Novo parkirišče, prenovljena cesta, z novim avtobusnim postajališčem je začetek obnove širšega območja železniške postaje. To je zelo pomemben začetek, ker je spremenil novi del mesta. Ta novi trg je bistveno lepši, mestu primeren in verjamem, da bo nadaljevanje projekta urejanja železniške postaje sledilo tem ciljem," dodaja Ocvirk.

Leto je zaznamovalo še nekaj manjših projektov

Bilo je tudi nekaj manjših projektov, ki pa so – kot pravi sevniški župan – veliko doprinesli. V Sevnici so nadaljevali z deli v sklopu projekta Stadion Sevnica, ki bo skladno z občinskim podrobnim prostorskim načrtom umeščen na lokaciji ob že zgrajenih športnih objektih. Gre za enega večjih projektov, priprave nanj tečejo že vrsto let.

Leto 2019 je bilo precej investicijsko naravnano

Kot je izpostavil Ocvirk, je bilo leto 2019 precej investicijsko naravnano, sicer na manjših projektih in na tistih, ki so financirani predvsem iz občinskega proračuna. "Evropskih sredstev iz dogovora za razvoj regij v letu 2019 nismo koristili in jih še nismo mogli koristiti. S koriščenjem teh sredstev pričenjamo v letu 2020 s prvim izmed treh projektov in ko bodo ti trije projekti uvedeni, bo zopet več investicijskega ciklusa. Evropski projekti dajejo zelo močan investicijski poudarek," še dodaja Ocvirk. Naložbe, ki jih realizirajo iz občinskega proračuna, ravno tako dosegajo svoje cilje, sicer v nekoliko manjšem obsegu kot evropski projekti.

(vs, bš, eP)

sevnica
pregled leta
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja