Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
07.02.2022
15:02
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na Mostecu ustavili 28-letnega državljana Švice. Poleg tega, da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil še pod vplivom drog.

28-letnik s ponarejenim vozniškim dovoljenjem in pod vplivom drog

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje iz Brežic so v soboto dopoldne na Mostecu kontrolirali osebni avtomobil, ki ga je vozil 28-letni državljan Švice, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. "Na vozilo so jih opozorili brežiški policisti zaradi sumljive vožnje v bližini mejne črte, kjer občasno prihaja do ilegalnih prestopov državne meje. V vozilu je imel še 21-letnika sopotnika, državljana Nemčije."

Policisti so ugotovili, da 18-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. "Kar je pokazal policistom, je bilo očitno ponarejeno, zato so mu osebni avtomobil, Mercedes AMG švicarskih tablic, zasegli." Posumili so, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, zato so izvedli hitri test na droge, ki je bil pozitiven, strokovni pregled pa je odklonil. "V postopku so policisti zasegli še nekaj zavitkov z rastlinskimi delci zeleno rjave barve (sum na marihuano) in zavitek prahu bele barve (sum na kokain). V postopek so se vključili še kriminalistki sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta," so še sporočili z novomeške policijske uprave.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi