Skip to main content
V Posavju 27.5° C Sreda, 17. avgust 2022
05.08.2022
17:55
Foto: arhiv ePosavje
Četrtkovo popoldne v Brežicah so zaznamovali pijani vozniki, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Četrtkovo popoldne v Brežicah zaznamovali pijani vozniki

Nezanesljiv na kolesu

Policisti Policijske postaje Brežice so zaradi nezanesljive vožnje nekaj po 15. uri ustavili kolesarja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Policisti so kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola, izdali plačilni nalog v višini 600 evrov.

Nezanesljiv za volanom

Policisti so okoli 18. ure so v Brežicah prav tako zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,22 miligramov alkohola, odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Napihal je tudi na Skopicah

Vozniško dovoljenje so brežiški policisti odvzeli tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga okoli 19. ure ustavili na Gorenjih Skopicah. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligram alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitve obeh voznikov določa globo v višini 1200 evrov, kršitelju pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Policija, marica

V občini Brežice prijeli 28 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju občine Brežice pri Ločah, v Rigoncah, Slovenski vasi, na Obrežju in Velikem Obrežu izsledili in prijeli 18 državljanov Burundija, sedem državljanov Iraka in tri državljane Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, sporočajo policisti.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja