Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
13.07.2020
07:31
Foto: arhiv ePosavje
Katere vse dogodke so od petka popoldne do ponedeljka zvečer zabeležili na Regijskem centru za obveščanje Brežice?

Petek

Požar na avtocesti

Ob 20.10 je na avtocesti iz smeri mejnega prehoda Obrežje proti Čatežu, občina Brežice, gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje in Poklicne gasilske enote Krško.

Gorelo na sedmih mestih

Ob 20.49 je v bližini naselja Kerinov Grm, občina Krško, zaradi podtaknjenega ognja gorelo strnišče na sedmih manjših požariščih. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog.

Sobota

Sršenje gnezdo

Ob 15.06 so v naselju Slovenska vas, občina Brežice, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje s stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo.

Neurje

Voda

Ob 17.07 so posredovali gasilci PGD Prekopa v Dolnji Prekopi, kjer so iz garaže stanovanjske hiše črpali meteorno vodo. V času neurja so posredovali tudi v Prekopi, kjer je voda zalila cesto z nanosi kamnin in zemlje, gasilci so usmerjali promet in očistili cestišče.

Elektrika

Ob 18.16 je prišlo do izpada daljnovoda Mokrice. Brez električne energije so ostali odjemalci naselij Jesenice na Dolenjskem in Male Doline. Dežurni pri Elektro Celje so okvaro na daljnovodu odpravili do 20.04 ure. Brez električne energije je bil 101 odjemalec. Ob 22.16 se je v naselju Brezje pri Veliki Dolini, zaradi močnega vetra podrl telefonski drog. Telefonski vodniki so obviseli nizko nad cestiščem in ovirali promet. O dogodku je bil obveščen Telekom Slovenije.

Veter

Ob 20.19 je v Dobravi ob Krki močan veter podrl drevo čez cesto. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci podjetja Kostak Krško. V nedeljo ob 5.17 je na relaciji Rovišče pri Studencu-Raka na cesto podrto drevo oviralo promet, za razrez in odstranitev je poskrbel dežurni pri cestnem podjetju.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do nedelje zvečer posredovali 14 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi