Skip to main content
Torek, 26. september 2023
28.10.2019
12:01
Policisti na Obrežju so v turškem tovornjaku odkrili dva Iranca, dobovski policisti na podvozju vlaka Afganistanca, na območju Policijske uprave Novo mesto pa med vikendom še 14 tujcev.

OBREŽJE, DOBOVA

V turškem tovornjaku dva Iranca

V petek, 25. oktobra, je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila.

V tovornem delu

V tovornem delu so našli skrita dva državljana Irana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Afganistanec na podvozju vlaka iz Srbije

Policisti Postaje mejne policije Dobova pa so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, na podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki je poskušal nezakonito vstopiti v Slovenijo. Slovenski policisti so Afganistanca predali hrvaškim kolegom.

Med vikendom prijeli še 14 tujcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 25. in 28. oktobrom izsledili in prijeli še 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Dalnje Njive, Gaber, Sečje selo, Bizeljsko, Dolenji Suhor pri Vinici in Dobova.

Postopki še niso končani

Kot pravijo policisti, postopki s petimi državljani Turčije, tremi državljani Pakistana, dvema državljanoma Sirije in po enim državljanom Palestine, Egipta, Maroka in Rusije še niso zaključeni.

(eP)

državna meja
policija
dobova
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi