Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
11.04.2022
10:21
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom sta se v policijskih beležkah znašli dve nesreči, dva vloma in 17 tujcev.

Nesreča v Bukošku

Brežiški policisti so bili v soboto nekaj pred 10.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Bukošek. Policisti so opravili ogled kraja nesreč, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 57-letni voznik, ki je v križišču odvzel prednost 54-letni voznici.

57-letnik bo plačal

Reševalci so lažje poškodovano voznico oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nesreča motorista v Mrzlavi vasi

Policisti Policijske postaje Brežice so bili v nedeljo nekaj po 16. uri obveščeni o padcu motorista v Mrzlavi vasi. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 40-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Dva vloma - gorivo in denar

Na delovišču v Podbočju je v noči na petek nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 70 litrov goriva. Na območju Žejnega v občini Brežice je v noči na petek neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je neznanec povzročil za okoli 550 evrov škode.

Na meji prijeli 17 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc, Slovenske vasi in Brezja pri Veliki Dolini na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Konga, tri državljane Iraka, državljana Nepala in državljana Kameruna. "Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja