Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
22.03.2022
14:02
Dobova, Rigonce, Veliki Obrež
Grafika: PISO
S ponedeljkovim podpisom sporazuma o skupni izvedbi investicije bodo do konca leta 2025 uredili protipoplavno zaščito Rigonc, Gmajne in Dobove.

Protipoplavna zaščita Rigonc, Gmajne in Dobove

LJUBLJANA Na Direkciji Republike Slovenije za vode so v ponedeljek podpirali sporazum o skupni izvedbi celovitih protipoplavnih ukrepov na povodju Sotle, s katerimi bodo zaščitili Rigonce, Gmajno in Dobovo v vzhodnem delu občine Brežice. Kot so sporočili z Občine Brežice, bodo po omenjenem sporazumu do 30. junija 2023 pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje ter pred tem, na podlagi potrjene projektne naloge s strani Direkcije Republike Slovenije za vode, izdelali vso potrebno tehnično in investicijsko dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Tri milijone evrov vreden projekt

Skoraj 3 milijone evrov vreden projekt celovite ureditve tega dela reke Sotle bodo v celoti zagotovili na Direkciji Republike Slovenije. V Brežicah dodajajo, da jim bo sredstva, ki jih bodo namenili za pridobitev gradbenega dovoljenja, na direkciji povrnili.

Z deli bodo zaključili konec leta 2025

Po sporazumu bodo z deli, s katerimi bodo protipoplavno zaščitili domove okoli 200-im prebivalcem naselij Rigonce, Veliki Obrež – Gmajna in Dobova, zaključili konec leta 2025.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja