Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.11.2021
09:29
Foto: arhiv ePosavje
V prvem novembrskem torku dve intervenciji - dopoldne sevniški gasilci in reševalci na Florjanski ulici, popoldne v Gornjem Lenartu žalosten dogodek.

Gasilci in reševalci v Sevnici

Prvo intervencijo so na Regijskem centru za obveščanje Brežice zabeležili ob 9.26, ko so v Florjanski ulici v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri oskrbi in prenosu obolele osebe.

Vlak povozil pešca

Bolj žalosten dogodek se je zgodil popoldne, ob 16.19 je namreč na zavarovanem železniškem prehodu v Gornjem Lenartu v občini Brežice vlak povozil pešca. "Oseba je preminula na kraju nesreče," pravijo v obvestilu o žalostnem dogodku v brežiški občini.

SREDA, 3. NOVEMBER 2021

(09:29) Policisti uradno o dogodku v Gornjem Lenartu

V torek ob 16.20 so bili obveščeni, da naj bi v Gornjem Lenartu na območju Brežic vlak trčil v pešca. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti Policijske postaje Brežice so ugotovili, da je 81-letni moški na prehodu ceste čez železniško progo kljub spuščenim zapornicam prečkal železniške tire.

Čez tire kljub spuščenim zapornicam

Strojevodja na mednarodnem potniškem vlaku, ki je pripeljal iz smeri Krškega, je moškega z zvočnimi signali opozarjal na bližajoči vlak, sprožil je tudi zavoro, vendar trčenja ni mogel preprečiti. "Policisti okoliščine še preverjajo in bodo z ugotovitvami po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo," pravijo v sporočilu.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

brežice
sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja