Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
09.02.2021
17:36
Foto: arhiv ePosavje
Iz trgovine v Sevnici v soboto odnesle več izdelkov in zbežale, policisti so tri ženske odkrili v Krškem, pri tem pa so jim zasegli za 420 evrov različnih prehrambenih izdelkov.

Iz trgovine v Sevnici odnesle več izdelkov in pobegnile

SEVNICA Sevniške policiste so v soboto okoli 17.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Sevnici, kjer naj bi neznanci iz prodajalne odtujili večje število artiklov in z vozilom pobegnili.

Policisti so jih izsledili v Krškem

Novomeški Operativno-komunikacijski center je z opisom vozila takoj seznanili policiste na terenu in policisti Policijske postaje Krško so Renault megane izsledili v Krškem. Med postopkom so ugotovili, da se v vozilu nahajajo 40-letnica z območja Šentjerneja in 24-letnica ter 48-letnica z območja Krškega.

Za 420 evrov prehrambenih artiklov

Policisti so jim zasegli večjo količino ukradenih prehrambenih artiklov v vrednosti okoli 420 evrov in jih vrnili oškodovani prodajalni. Policisti bodo zoper osumljenke kaznivega dejanja tatvine na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo in jim izdali plačilne naloge zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Policija, avtomobil, 113

Odpeljali pet koles

V Leskovcu pri Krškem je v noči na petek nekdo skozi odprto okno vstopil v objekt in odtujil pet koles. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

Odnesli denar

Na Oklukovi Gori na območju Policijske postaje Brežice pa je v noči na nedeljo nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil denar, lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 5400 evrov.

V dveh tovornjakih se je skrivalo 6 tujcev

Štirje Afganistanci, Maročan in Tunizijec

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na vstopu v Slovenijo odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V tovornem vozilu romunskih registrskih oznak so odkrili državljana Maroka in državljana Tunizije, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. "Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom," pravijo policisti.

Na območju brežiške policijske postaje prijeli še 8 tujcev

Šest Afganistancev in dva Iranca

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

(eP)

krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja