Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
19.03.2024
12:28
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 267 klicev.

Poškodovana voznica

V ponedeljek, 18. marca 2024, nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni o trčenju treh avtomobilov na Drnovem. Policisti policijske postaje Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 26-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 57-letne voznice. Njeno vozilo je po trčenju odbilo še v avtomobil, ki ga je pred njo vozila 34-letna voznica. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Z vlomom povzročili škodo

V kraju Ravne pri Zdolah je med 15. 3. in 18. 3. neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj po 23. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat romunskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanu Iraka še niso zaključeni.

V Posavju prijeli 66 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Obrežje, Podgračeno, Jereslavec, Prilipe, Dobova, Podvinje, Loče, Rigonce, Mostec) izsledili in prijeli 20 državljanov Sirije, 18 državljanov Afganistana, devet državljanov Somalije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Maroka, štiri državljane Burundija, tri državljane Turčije in državljana Kitajske.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi