Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
02.04.2024
10:30
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 29. 3. in 2. 4. posredovali v 328 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 853 klicev.

Kršitelj z 2,4 promili alkohola

Brežiški policisti so bili 30. marca 2024, okoli 17.30 obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Brežic. Voznika Renault scenic so izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 38-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po avtocesti vozil s 190 km/h

V ponedeljek, 1. aprlia 2024, nekaj po 13. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika kombija Mercedes vito, ki je vozil s povprečno hitrostjo 190 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 60 km/h. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so 29-letnemu državljanu Kitajske izrekli globo.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Kostanjevici na Krki je med 25. 3. in 26. 3. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil črpalko za gorivo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

29. 3. med 20. in 21. uro je na parkirnem prostoru v Dobovi nekdo izkoristil krajšo odsotnost lastnice in iz odklenjenega avtomobila odtujil denarnico z gotovino in dokumenti.

S prostora za kampiranje v Čatežu ob Savi je 31. 3. nekdo odpeljal počitniško prikolico znamke Dethleffs, tip sportline, bele barve z modrimi obrobami.

Prijeli tri osumljence, ki so tihotapili 14 tujcev

Policisti policijske postaje Metlika so 30. 3. nekaj po 12. uri v Drašičih kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni državljan Litve prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

30. 3. popoldne je na mejni prehod Metlika na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen passat ukrajinskih registrskih oznak. 41-letni državljan Ukrajine je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

31. 3. nekaj po 20. uri so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Volvo nizozemskih registrskih oznak. 60-letni državljan Nizozemske je prevažal štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanom Litve, Ukrajine in Nizozemske so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse odredil pripor. Policijski postopki z državljani Turčije in Kitajske še potekajo.

V Posavju prijeli 325 tujcev

Policisti so med 29. 3. in 2. 4. na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Jereslavec, Rakovec, Loče, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas, Velika Dolina, Čatež ob Savi, Rajec, Bukošek, Brezovica na Bizeljskem, Podgračeno) izsledili in prijeli 104 državljane Sirije, 59 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 30 državljanov Indije, 25 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Pakistana, 14 državljanov Turčije, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Mongolije, štiri državljane Kameruna, tri državljane Palestine, dva državljana Rusije, dva državljana Iraka, dva državljana Somalije, dva državljana Konga, dva državljana Sierra Leone, državljana Irana, državljana Alžirije in državljana Kitajske.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo s policije.

policija
avtocesta
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi