Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
29.03.2024
14:09
Foto: Policija
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 79 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev.

Prometna nesreča na avtocesti med Krškim in Brežicami

V četrtek, 28. marca 2024, nekaj pred 17. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Krškim in Brežicami. Policisti prometne policijske postaje Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenje dveh vozil odgovorna 59-letna voznica, ki je nenadoma zapeljala na levi prometni pas in zaprla pot 33-letnemu vozniku. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v brežiški bolnišnici.

Policisti bodo zoper povzročiteljico uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o varnosti cestnega prometa.

Zaseg vozila

Na priključku avtoceste za smer Obrežje v Dobruški vasi so policisti rometne policijske postaje Novo mesto okoli 18. ure ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile na meščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtocesti proti Obrežju vozil 184 km/h

V četrtek, 28. marca 2024, okoli 8.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je iz smeri Čateža ob Savi proti Obrežju vozil s hitrostjo 184 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h. 43-letnemu vozniku Mercedesa švicarskih registrskih oznak so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Nezakonito zaposlovanje tujih delavcev

Policisti policijske postaje Sevnica so 27. 3. 2024 na območju Sevnice opravili poostren nadzor, v katerem so ugotavljali kršitve določil Zakona o prijavi prebivališča in Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Med nadzorom so opravili 45 identifikacijskih postopkov in pri nadzoru podjetja s sedežem na območju PP Sevnica ugotovili več kršitev, povezanih z zaposlitvijo tujcev.

Trije tujci, ki so opravljali delo, niso imeli sklenjene pogodbe o zaposlitvi, niso bili vključeni v obvezna zavarovanja in niso imeli ustreznih soglasij za delo v Sloveniji. Državljan Srbije in dva državljana Bosne in Hercegovine tudi niso imeli dovoljenj za prebivanje v Sloveniji. Zaradi ugotovljenih kršitev so policisti postopek predali uslužbencem Finančnega urada Republike Slovenije, ki so ukrepali zaradi kršitev Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Tujcem so bile izrečene globe in izdane odločbe, na podlagi katerih so bili napoteni, da zapustijo Slovenijo. Zoper odgovorno in pravno osebo podjetja bo uveden postopek zaradi omogočanja in pomoči tujcu, da nezakonito prebiva na območju Republike Slovenije.

V Posavju prijeli 69 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Velika Dolina, Jereslavec, Šentlenart) izsledili in prijeli 19 državljanov Sirije, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Iraka, osem državljanov Bangladeša, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Palestine, dva državljana Pakistana, dva državljana Irana, državljana Afganistana in državljana Indije.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajo pri policiji.

policija
avtocesta
nesreča
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja