Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
28.03.2024
09:10
Foto: PU Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev.

Na avtocesti proti Obrežju vozil192 km/h

V sredo, 27. maraca 2024, nekaj pred 7. uro so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je iz smeri Čateža ob Savi proti Obrežju vozil s hitrostjo 192 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za 62 km/h.

66-letnemu vozniku Mercedesa nemških registrskih oznak so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Ob omejitvi hitrosti 90, voznik vozil 141 km/h

Policisti policijske postaje Brežice so med opravljanjem meritev hitrosti na regionalni cesti pri Cerkljah ob Krki, kjer je najvišja dovoljena hitrost 90 km/h, vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 141 km/h. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog v višini 400 evrov, in izrekli 5 kazenskih točk.

Na Obrežju zasegli ukraden Volvo

V sredo, 27. marca 2024, nekaj pred 19. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila znamke Volvo italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila.

Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da gre za vozilo, ki je bilo ukradeno v Italiji. Avtomobil so zasegli, zoper 35-letno voznico iz Italije pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Foto: PPIU PU Novo mesto

V Posavju prijeli 69 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Slovenska vas, Rakovec, Loče, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 21 državljanov Sirije, osem državljanov Egipta, osem državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, štiri državljane Afganistana, dva državljana Turčije, državljana Nigerije in državljana Šrilanke.

Na območju policijske postaje Krško (Planina v Podbočju) so prijeli 19 državljanov Kitajske.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," so dodali na policiji.

policija
hitrost
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi