Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
04.10.2023
10:31
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na številki 113 so sprejeli 261 klicev, od tega je bilo 88 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje.

Padla z električnim kolesom

Brežiški policisti so popoldne v Jereslavcu obravnavali padec 23-kolesarke. Po prvih ugotovitvah ogleda je med vožnjo z električnim kolesom zaradi neprilagojene hitrosti izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu si je lažje poškodovala glavo, prisotnosti alkohola pa policisti niso zaznali. 23-letnica ni uporabljala kolesarske čelade.

Poskus uboja, nasilneža pridržali

Novomeški policisti so zvečer posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, za katero se je kasneje izkazalo, da gre za poskus uboja. Po prvih ugotovitvah ogleda kraja, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, je 45-letni Novomeščan na silo vstopil v stanovanjsko hišo sorodnikov, grozil in fizično napadel najprej dve osebi, nato pa se spravil na svojo mater. Silovito pretepanje in grožnje s smrtjo so preprečili šele policisti, ki so morali vdreti v enega od prostorov, da so prišli do osumljenca in oškodovanke in ju ločili. Osumljenca so vklenili, odredili strokovni pregled, nato pa ga odpeljali v pridržanje. Zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika je za kaznivo dejanje zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let (storilec se za poskus kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje). 45-letnika so že obravnavali zaradi nasilnih kaznivih dejanj.

Vlomili v gradbiščni zabojnik

V Podbrezniku so ponoči vlomili v zabojnik na gradbišču novih stanovanjskih blokov. Po prvih ugotovitvah so odnesli okoli 250 metrov različnih električnih vodnikov (podaljškov). Oškodovano podjetje ima skupaj za okoli tisoč petsto evrov škode.

Policija 113, avtomobil

Nasveti Policije

Na intervento številko policije 113 kliči če si udeleženec ali priča v prometni nesreči, če si žrtev ali očividec kriminalnega dejanja, če misliš, da je moten tvoj mir, ali če meniš, da lahko policija na drug način poskrbi za tvojo varnost.

Kadar občani potrebujejo pomoč policije, lahko pokličejo na interventno številko policije 113. Interventni klic na številko 113 sprejme in evidentira policist operativno-komunikacijskega centra (OKC), ki deluje znotraj vsake policijske uprave. V Sloveniji je osem takšnih centrov. Tudi ko občan pokliče pomoč policije na telefonsko številko najbližje policijske postaje ali se osebno oglasi v policijski enoti ali poišče neposredno pomoč policistov na kraju dogodka ali dejanja, je o tem takoj obveščen pristojni operativno-komunikacijski center. Policist, ki sprejme obvestilo o interventnem dogodku, mora od prijavitelja zahtevati čim bolj natančne podatke, na podlagi katerih lahko določi stopnjo prioritete in organizacijo intervencije.

policija
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi