Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
28.09.2023
14:46
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v torek na številko 113 sprejeli 236 klicev in obravnavali 87 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije, v sredo, 27. septembra, pa so prejeli 327 klicev in obravnavali 88 dogodkov.

Policisti zasegli nekaj posušenih rastlinskih delcev

Krški policisti so v torek, 26. septembra 2023, zvečer v Leskovcu kontrolirali 21-letnega voznika osebnega avtomobila in posumili, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc. Zasegli so mu nekaj posušenih rastlinskih delcev s sumom, da gre za konopljo. Hitri test na mamila je bil pri vozniku pozitiven, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zanj odredili še strokovni pregled. Pridržali ga niso, saj to ponj prišli prijatelji.

V sredo, 28. septembra pa so krški policisti popoldne v Krškem ustavili 18-letnega voznika, za katerega se jim je zdelo, da se jih izogiba. Posumili so, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc in naredili hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po prejemu rezultata strokovnega pregleda bodo ustrezno ukrepali.

Nož proti solzivcu

Brežiški policisti so v torek, 26. septembra, popoldne zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe pridržali 44-letnika iz okolice Brežic. Slednji naj bi najprej z nožem poškodoval osebni avtomobil, nato pa še nekajkrat zabodel 35-letnika, ki je sedel na sopotnikovem sedežu (slednji se je branil s solzivcem, a ni bil uspešen). Kot kažejo prve ugotovitve, je osumljenec z avtom prekrižal pot vozilu, v katerem se je peljali poškodovani. Ker naj bi imeli neke stare zamere in dolžniško upniška razmerja, je 44-letnik kar kmalu od besed prešel k dejanjem. 44-letnika so pridržali, lažje poškodovanega 35-letnika pa so oskrbeli v bolnišnici.

V Krškem vlomili v avto

Zvečer, med 18.00 in 18.30, so neznanci izkoristili krajšo odsotnost lastnice vozila, ki ga je parkirala ob hidroelektrarni Krško in odšla na tek. Razbili so teklo na vratih avtomobila in ukradli torbico z denarnico, osebnimi dokumenti, bančnimi karticami, nekaj gotovine in mobilni telefon. Ocenjujejo, da so ji povzročili za okoli dva tisoč evrov skrbi in stroškov.

Nepravilno prehitevanje: Udeležena tri vozila

Regijski center za obveščanje je v sredo, 27. septembra, ob 13.21 obvestil policiste o prometni nesreči med Lokvico in Bušinjo vasjo, pri kraju Trnovec. Po prvih ugotovitvah ogleda so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila. Do prometne nesreče naj bi prišlo med nepravilnim prehitevanjem, ker se voznik ni prepričal, če to lahko stori na varen način. 54-letnega povzročitelja prometne nesreče so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Naj bi bil lažje poškodovan. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bil promet na tem delu oviran dobri dve uri. Alkotest je bil pri vseh treh voznikih negativen.

Nesreča vozila avtošole

Sevniški policisti so popoldne na Orešju nad Sevnico obravnavali prometno nesrečo avtošole in še enega vozila, v kateri sta se poškodovali obe voznici. Po prvih ugotovitvah naj bi 22-letna voznica osebnega avtomobila vozila na prekratki varnosti razdalji za avtom avtošole, ki ga je vozila 21-letna kandidatka z inštruktorjem, in trčila vanjo. Policisti so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola.

Pridržali pijanega kršitelja

Krški policisti so zvečer zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v Spodnjem Starem gradu. Kršitelj iz okolice Krškega je iz kraja zbežal pred prihodom policistov, a se kasneje vrnil in pijan razgrajal naprej. Drugič so ga prestregli, a se tudi ob prisotnosti policistov ni pomiril in je razgrajal naprej ter se nedostojno vedel do policistov. Vklenili so ga in odpeljali v pridržanje.

policija
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja