Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
26.09.2023
12:35
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na številko 113 sprejeli 235 klicev, od tega je bilo 84 klicev takšnih, ki so potrebovali posredovanje policije.

V Krškem po pločniku mimo zapore

Krški policisti so v ponedeljek, 25. septembra 2023, dopoldne pri kontroli zapore gradbišča v Krškem kaznovali tri voznike, ki niso spoštovali prometne signalizacije in so vozili mimo zapore po pločniku, da so se jim morali pešci umikati. Vsi trije so dobili plačilne naloge (predpisana globa znaša 160 evrov).

Na Obrežju zasegli vozilo

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so popoldne na Obrežju kontrolirali 56-letnega voznika iz Hrvaške, pri tem pa ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli in ga privedli v postopek na okrajno sodišče.

Pijan padel z električnim skirojem

Brežiški policisti so zvečer v Gazicah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je 22-letni voznik električnega skiroja lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah je na makadamski cesti v rahlem ovinku zapeljal na razmočeno bankino in padel. Ker se policisti niso zadovoljili s tako preprosto razlago, so mu odredili še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi več različnih kršitev cestnoprometnih predpisov so mu napisali plačilni nalog.

Poskus kraje in iskalna akcija

Brežiške policiste so nekaj pred osmo zvečer klicali v enega od trgovskih centrov, kje je varnostnica zadrževala štiri osebe zaradi suma, da so v trgovini kradli. Policisti so opravili razgovor s štirimi mlajšimi osebami, starimi med 15 in 20 let, ki so si pripravili vreče z artikli, da bi jih odnesli mimo blagajne, a jih je pri tem zalotila varnostnica. Policisti primer obravnavajo kot poskus storitve kaznivega dejanja, preiskava okoliščin dogodka pa še ni zaključena.

Brežiški policisti so zvečer pridržali 21-letnega domačina, ki je opit kršil javni red in mir in se kljub opozorilom ni pomiril. Z njim so se ukvarjali že popoldne, ko je klical na številko za nujne klice 113 in prijavil, da bo nekaj storil. Na območju, kjer naj bi se nahajal, ga je iskalo več policistov, iskali so ga tudi s pomočjo drona. Dve uri po klicu so ga našli v enem od gostinskih lokalov, živega in zdravega. Ob desetih so ga zalotili pri kršitvi javnega reda in miru, ko je razmetaval koše za smeti po brežiških ulicah. 21-letnika so vklenili in odpeljali v pridržanje.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi