Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
08.12.2023
13:49
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev.

Na prehodu za pešce trčila v peško

Policisti policijske postaje Krško so bili v četrtek, 7. decembra 2023, nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se okoli 14.30 zgodila na Trgu Matije Gubca v Krškem. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce z vozilom oplazila mladoletno peško in nadaljevala z vožnjo. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v bolnišnici. Policisti okoliščine še preverjajo in izvajajo aktivnosti za izsleditev povzročiteljice nesreče.  

Pijana Hrvata za volanom

Nekaj po 16. uri so bili brežiški policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Rigonc. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 67-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Na območju Trnja so policisti nekaj pred 18. uro ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 63-letni državljan Hrvaške, ki je pred ustavitvijo povzročil nesrečo in oplazil drug avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Tujca bodo po zaključenem pridržanju privedli v postopek na sodišče.

Odtujili akumulatorja

Na dvorišču stanovanjske hiše v Mrtvicah, na območju Krškega, je nekdo z dveh delovnih strojev odtujil akumulatorja.

policija
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja