Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
27.11.2023
12:42
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. 11. in 27. 11. posredovali v 237 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 721 klicev.

S palico nad 68-letnika

Policisti policijske postaje Sevnica preverjajo okoliščine kaznivega dejanja nasilništva. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi moška, stara 42 let in 45 let, s palico pretepla in poškodovala 68-letnika iz okolice Sevnice. 68-letnika so oskrbeli v zdravstvenem domu. Po zaključeni preiskavi bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Pretep v Kerinovem grmu

Policiste policijske postaje Krško so v petek, 24. novembra 2023, zvečer dvakrat poklicali na pomoč iz naselja Kerinov Grm, kjer naj bi prišlo do množičnega pretepa. V obeh primerih so vzpostavili javni red in mir, zbrali obvestila in ugotovili identiteto vpletenih oseb, ki so bile pod vplivom alkohola. Okoliščine še preverjajo, na podlagi ugotovitev pa bodo zoper osumljence oziroma kršitelje podali kazensko ovadbo ali jim izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Streljal s signalno pištolo

V soboto, 25. novembra 2023, nekaj po 18. uri so bili brežiški policisti obveščeni o motečem pokanju pirotehničnih izdelkov v okolici Brežic. Takoj so se odzvali in izsledili 33-letnega kršitelja, ki je s signalno pištolo izstreljeval pirotehnične izdelke. Pištolo in izstrelke so mu zasegli in zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi