Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
10.11.2023
13:27
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so v zadnjih 48-urah na številko 113 sprejeli 428 klicev in obravnavali 140 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.

Kartica s PIN številko v nepravih rokah

Oškodovanka je v sredo, 8. novembra 2023, zvečer prijavila, da je sin pozabil njeno bančno kartico s PIN številko na bencinskem servisu na Čatežu ob Savi. Tega takoj nista prijavila, v sredo zvečer pa je ugotovila, da so bančno kartico očitno zlorabili, saj je bilo zabeleženih več dvigov. Policisti primer še preiskujejo.

Nakradli drva in obtičali v blatu

Brežiški policisti so v sredo zvečer opravili ogled kraja najdene prikolice v gozdu v Dolenjih Skopicah. Kot kaže, so si neznanci v tujem gozdu posekali in nažagali okoli kubik drv, jih naložili na avtomobilsko prikolico in se nameravali odpeljati. Zaradi razmočenosti terena so s prikolico obtičali v blatu in se odpeljali. Drva so šla pravemu lastniku, lastnika prikolice pa še iščejo.

Vlomili v vikend

V okolici Črneče vasi so neznanci od ponedeljka do četrtka vlomili v vikend in odnesli prenosni zvočnik, več kilogramov zamrznjene govedine, kakšen kilogram klobas in več električnega orodja. Lastnika so oškodovali za okoli tri tisoč evrov.

Razbili steklo na vratih in ukradli darilo

V četrtek zvečer so policisti opravili ogled vloma v avto na Otočcu. Po prvih ugotovitvah so storilci najprej poskusili vlomiti v parkiranega Volvota. Ker jim ni šlo, so nato raje kar razbili steklo na vratih in odnesli darilno vrečko iz zadnjega sedeža (z zapestnico in parfumom). To naj bi bilo vredno okoli tristo evrov, so pa storilci povzročili bistveno več škode na avtu, saj bo zamenjava stekla in popravilo vrat verjetno stalo okoli dva tisoč evrov.

policija
tatvina

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja