Skip to main content
Torek, 28. november 2023
13.11.2023
13:12
Foto: PGE Krško
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. in 13. novembrom 2023, posredovali v 198 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 608 klicev.

Brez izpita s ceste v potok

V petek, 10. novembra 2023, nekaj pred 23. uro so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Mali Kamen, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal v potok. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v potok. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Mladoletnik brez izpita trčil v stanovanjski objekt, nato še v dve parkirani vozili

V noči na soboto, 11. novembra 2023, so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Smednika, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v parkiran avto. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je mladoletnik z osebnim avtomobila Volkswagen touran najprej vzvratno zapeljal z dvorišča stanovanjske hiše preko travnika in na lokalno cesto, kjer je trčil v stanovanjski objekt in v parkirano vozilo. Nadaljeval je z vožnjo vzvratno in trčil še v kmetijski objekt in še v eno vozilo, ki je bilo parkirano pod nadstreškom. Mladoletnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V potoku našli mrtvega moškega

V nedeljo, 12. novembra 2023, okoli 7.30 so bili policisti obveščeni o najdbi mrtvega moškega v potoku na območju Senovega. Policisti so potrdili identiteto in ugotovili, da gre za 76-letnega domačina. Zdravnik je odredil obdukcijo, na podlagi katere bo znan vzrok smrti. Policisti so ob pomoči kriminalističnega tehnika opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin. O ugotovitvah in vzroku smrti bodo seznanili pristojno tožilstvo.

policija
nesreča
alkohol

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja