Skip to main content
V Posavju 15.4° C Torek, 21. marec 2023
21.09.2020
12:39
Foto: ePosavje
Na podvozju turškega tovornjaka na Obrežju policisti našli dva Afganistanca, na sedmih lokacijah vzdolž meje s Hrvaško pa so policisti izsledili in prijeli še 34 tujcev.

Na podvozju turškega tovornjaka dva Afganistanca

Policisti so ju predali hrvaškim varnostnim organom

Na mejni prehod Obrežje je v petek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju tovornega vozila našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Od petka do ponedeljka na meji prijeli 34 tujcev

Odkrili so jih na sedmih lokacijah

Policisti Policijske u prave Novo mesto so med petkom in ponedeljkom, 18. in 21. septembrom, na območju Preloke, Ručetne vasi, Brega pri Sinjem Vrhu (na območju Policijske postaje Črnomelj), Novega mesta, Mirne Peči (na območju Policijske postaje Novo mesto), Sel pri Dobovi in Jesenic na Dolenjskem (na območju Policijske postaje Brežice), izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Največ (25) je bilo državljanov Afganistana

"Policijski postopki s s 25 državljani Afganistana, sedmimi državljani Maroka, državljanom Irana in državljanom Kosova še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

državna meja
brežice
obrežje

Pridružite se nam

Zadnje novice