Skip to main content
V Posavju 21.2° C Ponedeljek, 26. julij 2021
14.01.2021
10:49
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
46-letnik se je požvižgal na znake policistov, policista sta mu preprečila, da bi zapeljal na dvorišče hiše in med postopkom je iz hiše pritekel kršiteljev sin. Potem pa se zgodba šele dobro začne.

46-letnik se je požvižgal na znake policistov

Policista sta mu preprečila, da bi zapeljal na dvorišče hiše

BREŽICE Patrulja brežiških policistov je imela v sredo nekaj po 12. uri opravka z voznikom osebnega vozila. Policista sta med Dobovo in Brežicami ustavljala voznika osebnega avtomobila, ki pa njunih svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval ter je nadaljeval z vožnjo. Kršitelj je poskušal zapeljati na dvorišče stanovanjske hiše, a sta mu policista to preprečila.

Pa je iz hiše pritekel sin, oba sta napadla policista

46-letnik je enega izmed policistov ugriznil v roko

Med postopkom z voznikom je iz stanovanjske hiše pritekel kršiteljev sin in napadel policista, prav tako ju je napadel tudi 46-letni kršitelj in policista ugriznil v roko. "Policista sta zoper oba nasilneža uporabila prisilna sredstva in ju obvladala," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

46-letnik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Na tožilstvu dve kazenski ovadbi

V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da je 46-letni kršitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in zato so mu avtomobil Volkswagen passat zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Policisti bodo zoper oba nasilneža na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

(bš)

policija
brežice

Pridružite se nam