Skip to main content
V Posavju 21.1° C Četrtek, 7. julij 2022
28.12.2021
20:23
Foto: arhiv ePosavje
Gasilce so popoldne poklicali na Ženje, kjer je ogenj preskočil na ostrešje stanovanjske hiše.

Dimniški požar preskočil na ostrešje

KRŠKO Ob 14.43 so na Ženjah v občini Krško gorele saje v dimniku, ogenj se je razširil na ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn so požar pogasili, preprečili nadaljnje širjenje, prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero in odkrili del strehe ter jo zaščitili s ponjavo, del ostrešja je uničen. Dežurni pri Elektru Celje je odklopil električno energijo, na kraju je bila prisotna policija, na gasilski straži pa so ostali gasilci PGD Veliki Trn.

Za okoli 50.000 evrov škode

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili o požaru v stanovanjski hiši v Žejnem na območju Policijske postaje Krško obveščeni nekaj pred 16. uro. Ogenj, ki je zajel in uničil ostrešje hiše, so gasilci omejili in pogasili. V požaru se k sreči ni nihče poškodoval, je pa po nestrokovni oceni nastalo za okoli 50.000 evrov premoženjske škode.

Policisti si bodo danes požarišče še enkrat ogledali

Policisti bodo v sredo opravili ogled požarišča in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in vzroka za nastanek požara, o ugotovitvah pa bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja