Skip to main content
V Posavju 23.4° C Ponedeljek, 21. oktober 2019
03.06.2019
15:33
Foto: PGD Sevnica
V nedeljskem dopoldnevu je v Orešju nad Sevnico prišlo do delovne nesreče, v kateri se je poškodoval traktorist - s helikopterjem v Maribor. Krški poklicni gasilci v Krškem in Brestanici.

Nesreča s traktorjem, s HNMP v Maribor

Napaka na vodovodni inštalaciji

KRŠKO V nedeljo, ob 5.00 je bilo, so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali na Cesti 4. julija v Krškem, kjer je zaradi okvare na vodovodni inštalaciji iztekala voda v enem od stanovanj v večstanovanjskem objektu. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil, in iz stanovanja in kletnih prostorov odstranili okoli šesto litrov vode.

Občan se je prevrnil s traktorjem

OREŠJE NAD SEVNICO Ob 10.58 se je v naselju Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, občan prevrnil s traktorjem. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, preprečili iztek motornih tekočin, posuli iztekle motorne tekočine, postavili traktor na kolesa in umaknili s cestišča, zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe iz reševalnega vozila do helikopterja. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli na kraju, posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor pa je nato poškodovanega občana prepeljala v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

85-letnik se je hudo poškodoval

SEVNICA Sevniški policisti so bili v nedeljo okoli 11. ure obveščeni, da se je v Orešju nad Sevnico pri vožnji s traktorjem hudo poškodoval moški.

Po brežini navzdol

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 85-letni moški s kmetijskim traktorjem vozil po brežini navzdol in se z vozilom prevrnil. Hudo poškodovanega traktorista so s helikopterjem odpeljali v klinični center, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Nevarnih plinov niso zaznali

BRESTANICA Ob 16.13 varnostnik prijavil sum uhajanja nevarnih plinov na javnem objektu v Brestanici. Po pregledu gasilcev Poklicne gasilske enote Krško so ti ugotovili, da intervencija ni potrebna.

(eP)

krško
sevnica
pge krško
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja