Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
03.06.2019
15:33
Foto: PGD Sevnica
V nedeljskem dopoldnevu je v Orešju nad Sevnico prišlo do delovne nesreče, v kateri se je poškodoval traktorist - s helikopterjem v Maribor. Krški poklicni gasilci v Krškem in Brestanici.

Nesreča s traktorjem, s HNMP v Maribor

Napaka na vodovodni inštalaciji

KRŠKO V nedeljo, ob 5.00 je bilo, so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali na Cesti 4. julija v Krškem, kjer je zaradi okvare na vodovodni inštalaciji iztekala voda v enem od stanovanj v večstanovanjskem objektu. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil, in iz stanovanja in kletnih prostorov odstranili okoli šesto litrov vode.

Občan se je prevrnil s traktorjem

OREŠJE NAD SEVNICO Ob 10.58 se je v naselju Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, občan prevrnil s traktorjem. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, preprečili iztek motornih tekočin, posuli iztekle motorne tekočine, postavili traktor na kolesa in umaknili s cestišča, zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe iz reševalnega vozila do helikopterja. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli na kraju, posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor pa je nato poškodovanega občana prepeljala v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

85-letnik se je hudo poškodoval

SEVNICA Sevniški policisti so bili v nedeljo okoli 11. ure obveščeni, da se je v Orešju nad Sevnico pri vožnji s traktorjem hudo poškodoval moški.

Po brežini navzdol

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 85-letni moški s kmetijskim traktorjem vozil po brežini navzdol in se z vozilom prevrnil. Hudo poškodovanega traktorista so s helikopterjem odpeljali v klinični center, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Nevarnih plinov niso zaznali

BRESTANICA Ob 16.13 varnostnik prijavil sum uhajanja nevarnih plinov na javnem objektu v Brestanici. Po pregledu gasilcev Poklicne gasilske enote Krško so ti ugotovili, da intervencija ni potrebna.

(eP)

krško
sevnica
pge krško
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja