Skip to main content
V Posavju 7.3° C Sreda, 7. december 2022
17.11.2021
14:40
Požar v Pišecah
Foto: PGD Bizeljsko
V občini Brežice so se v torkovem večeru zaslišale sirene, v Pišecah je prišlo do požara gospodarskega objekta.

Požar v Pišecah

SREDA, 17. NOVEMBER 2021

(13:45) Nastalo je za okoli 10.000 evrov škode

Živali so iz hleva uspeli rešiti, ogenj pa je v celoti zajel leseni objekt. Gasilci so požar omejili in pogasili, nastalo je za okoli 10.000 evrov škode. Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, "da policisti okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara še preiskujejo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo."

(13:44) Gasilci z Bizeljskega so intervencijo zaključili ob pol dveh zjutraj

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizeljsko so na požar izvozili smo z voziloma GVC 16/25 in gasilskim vozilom za moštvo, na intervenciji je sodelovalo 13 njihovih gasilcev. "Požar, ki je zajel gospodarsko poslopje smo pogasili, sanirali pogorišče ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. Objekt je v celoti uničen nastala je večja premoženjska škodo. Na intervenciji je sodelovalo več enot - gasilci PGD Pišece, PGD Bizeljsko, PGD Dečno selo, PGD Globoko, reševalci nujne medicinske pomoči Brežice in policisti," sporočajo gasilci PGD Bizeljsko, ki so z intervencijo zaključili ob pol dveh zjutraj.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(06:55) Ogenj uničil gospodarsko poslopje

V torek ob 19.29 je v naselju Pišece gorelo gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Pišece, Globoko, Bizeljsko in Dečno selo so zavarovali kraj dogodka, preprečili širjenje požara na stanovanjski objekt in ga pogasili.

Posredovali so tudi reševalci

Kot pravijo v sporočilu, je ogenj uničil leseno zidani objekt v izmeri okoli 10x6 metra. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so na kraju nudili pomoč osebi, ki je izgubila zavest. "Obveščene so bile pristojne službe," dodajajo.

TOREK, 16. NOVEMBER 2021

(19:45) V akciji gasilci iz štirih društev

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so ob 19. uri in 42 minut sporočili, da so v delu občine Brežice aktivirali sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

Ob 19. uri in 29 minut je namreč zagorelo v Pišecah, s sireno pa so v akcijo poslali gasilce iz štirih gasilskih društev. Na terenu so gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Pišece, PGD Globoko, PGD Bizeljsko in PGD Dečno selo.

(eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja