Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
08.06.2022
10:50
Foto: arhiv ePosavje
Drugo junijsko sredo žal začenjamo z žalostno novico, ko poročamo o tragični večerni nesreči v Arnovih selih v občini Brežice.

Nesreča v Arnovih selih

V torek ob 22.06 je v Arnovih selih v občini Brežice voznik osebnega vozila zbil peško. "Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Krško, ponesrečenka je preminula na kraju nesreče," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

(10:48) Policisti uradno o nesreči

62-letnica prečkala lokalno cesto, ko je zbil 52-letnik

V Arnovem selu se je okoli desete ure zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla peška. Po prvih ugotovitvah ogleda kraja, ki so ga opravljali policisti postaje prometne policije, vodila pa dežurna preiskovalna sodnica ob prisotnosti okrožnega državnega tožilca, je 62-letna peška prečkala lokalno cesto. Ko je prispela na drugo stran ceste, jo je s prvim prednjim desnim delom osebnega avtomobila zbil 52-letni voznik, ki je takrat peljal skozi naselje.

Zasegli avtomobil in mobilni telefon voznika

Kljub nudenju prve pomoči na kraju je peška umrla. Prisotnosti alkohola policisti sicer niso ugotovili, so pa zasegli osebni avtomobil in mobilni telefon voznika zaradi nadaljnjih preiskav in ugotavljanja vseh okoliščin prometne nesreče.

Četrta smrtna žrtev

To je sicer četrta smrtna žrtev prometnih nesreč v letošnjem letu na območju policijske uprave Novo mesto, lani sta v tem času v prometnih nesrečah umrli dve osebi.

Strela v gospodarsko poslopje

Še pred tem je v nevihti ob 20.17 v kraju Svinjsko v občini Sevnica zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Veliki Cirnik, Šentjanž, Tržišče, Boštanj in Sevnica.

Štirje nujni klici

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

pgd sevnica
sevnica
brežice
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja